Freestyle. Video's - 18 mei 2021   10:14 X Games gaat terug in de tijd naar de ‘Perfect 100’ van Shaun White

Door:

X Games heeft een unieke run onder het stof vandaan gehaald en daarin neemt Shaun White je mee langs z’n eigen ‘Perfect 100’ run tijdens X Games Aspen in 2012!

Een ‘Perfect 100’ score halen is iets waar iedere atleet van droomt, maar bijna niemand daadwerkelijk ook echt achter z’n naam zal gaan krijgen. Je moet namelijk een run neerzetten waardoor de jury écht niet weet wat ze overkomt, met hun handen in het haar zitten terwijl hun mond open staat en hun ogen groter dan groot zijn. En dan ook nog eens naderhand ervoor zorgen dat alle juryleden het erover eens zijn: dit kan op dit moment niet beter.

Het is dan ook niet voor niets dat de ‘perfect 100’ bijna nooit wordt vergeven, maar voor Shaun White werd een uitzondering gemaakt. Het zou de eerste keer zijn dat Shaun White z’n run in drie cijfers voor de komma zou eindigen, maar zeker niet z’n laatste. In 2018 deed White het nog eens.

Kritiek

Internetstrijders zijn tegenwoordig ook niet meer uit de samenleving weg te denken en dat blijkt nog maar eens toen X Games deze video online gooide. Volgens de berichten was Shaun White z’n ‘Perfect 100’ score een publiciteitsstunt, had White de 100 punten niet mogen krijgen en wel om meerdere redenen. De ene vindt dat perfecte scores niet zouden mogen bestaan want ‘wat als de atleet na Shaun White dezelfde run zou doen met een 180 ergens bijgevoegd?’ en ook de tekst, dat het niet mogelijk is dat alle juryleden onafhankelijk 100 punten zouden geven, kwam voorbij.

Daarnaast werd er door de bankhangers nog even kritisch naar de run van Shaun White gekeken, waarna werd gesteld dat ‘het handje op het einde’ toch echt puntenaftrek had moeten betekenen.

Hoe dan ook, bekijk en oordeel zelf hieronder. Wat zeg jij, 100 punten of niet 100 punten waardig?

Gerelateerde posts:

Meer Freestyle:

Meer Freestyle