Nieuws - 9 januari 2017   17:11 11 redenen waarom wintersport in Europa beter is dan Amerika

Door:

EUROPA POWERRR! In Nederland is het natuurlijk ruk gesteld met de bergen, maar gelukkig hebben we de Alpen nog! En wees eerlijk, de bakermat van het skiën is ook gewoon de beste plek om de sneeuw in te duiken en vele malen beter dan wintersporten in de USA. Waarom? Nou, vanwege deze 11 redenen! 

1. De bergen zijn ook echt bergen

Alpen

Steile hellingen, gigantische gletsjers en dikke rotswanden, de Alpen hebben tenminste échte bergen. En dat terwijl ze in de meeste Amerikaanse skigebieden alleen maar heuvels hebben met een paar pistes waar de bomen zijn weggehaald. Kinderspel!

2. In Europa gebruiken we geen gare namen

The Jaws of Death, Doom and Gloom of zelfs Devil’s Crotch, in de States doen ze er alles aan om hun pistes een beetje badass te laten klinken. En dat terwijl het gewoon een rode afdaling is of maybe een zwarte. In de Alpen? Gewoon piste nummer 4 met een zwart bordje. Niet lullen, maar wintersporten!

AlpenJaws of Death in Amerika. Foto via MPora

Toegegeven, sommige afdalingen in de Alpen hebben ook gare namen zoals Harakiri of Black Mamba, maar die zijn toch echt in de minderheid. Thank god.

3. Het bier is veel beter

In de Verenigde Staten is bier een soort van gelig water met een beetje koolzuur erin. Smaakt naar niks, ziet eruit als uilenzeik en that’s it. In Europa weten we tenminste hoe we een fatsoenlijk biertje moeten maken! Na flink wat pistes te pakken is toch ook niets lekkerder dan een écht lekker pilsje te pakken? Mogen ze in Amerika dat waterige spul lekker zelf houden.

4. Je mag overal komen in de bergen

De skigebieden in de Verenigde Staten kunnen nogal raar in elkaar zitten. Er is een gemarkeerd gebied waarin je mag komen en op de rand daarvan kan je tig bordjes vinden dat het verboden is om buiten het gemarkeerde terrein te komen met hele dikke vette teksten als YOU CAN DIE. En nee, dit verzinnen we niet.

Als je in Europa buiten de pistes komt is er niemand die er een fuck om geeft, als je maar uitkijkt wat je doet. Je kan niet opgepakt worden voor off-piste skiën, maar je moet wel zelf uitkijken voor lawines. Zolang je het goed aanpakt mag je doen wat je wilt!

5. Je staat bijna meteen op de skipiste

Ski-in ski-out. Zo vanuit je hotel of appartement de piste op rollen! Dat kan je in de Verenigde Staten wel vergeten, met een beetje pech moet je eerst nog een stuk rijden naar de eerste beste skilift.

6. Het eten is (meestal) beter

Oké, in Amerika kan je een gigantische vette hamburger bestellen voor een normale prijs. Maar een fatsoenlijk schnitzel? Of Apfelstrudel? Of Kaiserschmarn? Forget it! Alleen al daarom moet je eigenlijk gaan wintersporten in de Alpen!

Alpen

7. Après-ski

Après-ski komt niet voor niets uit Europa, hier weten we tenminste hoe dat moet. Na het wintersporten in je skikleding de bar in stappen en rondhossen op je skischoenen terwijl iedereen eigenlijk gigantisch naar zweet meurt. Niemand geeft er iets om! In de States is het toch al snel ‘uitgaan’. En je mist natuurlijk de foute Deutsche schlagers.

Alpen

8. Er zijn geen gare regels

Alpen

Je gaat volgens de skipatrol net iets te hard over een piste heen? Gefeliciteerd, die skipas die je een nier heeft gekost mag je inleveren bij een douchebag op een sneeuwscooter.

Als je dit in de Alpen doet klap je waarschijnlijk gruwelijk hard op je muil over een hobbel die je niet kan zien of je knalt tegen een restaurant aan. Doet vooral zeer aan je ego, maar het kost je geen skipas!

9. De pistes zijn fatsoenlijke afdalingen

“Wij hebben wel 60 skipistes in ons gebied!” En dan kijk je naar de kaart en zie je 60 kleine smalle streepjes die pal naast elkaar liggen met een heel dun streepje bomen er tussendoor. Dat soort shit zal je in de Alpen niet snel zien, daar zijn het dan gewoon goede brede pistes zonder gezeik!

10. Geen twijfel over het soort afdaling

In de Alpen is het heel simpel. Is het een blauwe of een rode piste dan worden ze dagelijks geprepareerd. Zwarte pistes soms iets minder, maar geprepareerd worden ze sowieso. Wil je ongeprepareerde sneeuw dan moet je de skiroutes pakken of naast de pistes aan de gang.

In de Verenigde Staten is het allemaal maar afwachten. Sommige pistes zijn helemaal geen pistes maar gewoon off-piste terrein vol met sharks en bomen! En dan kom je ineens een dikke couloir tegen op je ‘piste’. Oeps!

11. Je kan zonder gedoe naar de Alpen reizen

Ben je een wintersporttrip naar de Verenigde Staten aan het plannen? Veel plezier met het regelen van je visum om het land binnen te komen! Voordat je de USA in mag moet je namelijk eerst even aan iemand uitleggen wat jij in hun oh-zo-geweldige land komt doen en dan moet diegene bepalen of jij wel naar binnen mag. En als diegene jou niet mag dan heb je dus dikke vette pech.

In de Alpen? Gewoon je auto pakken en in één keer richting de Alpen knallen. Geen douanes, geen paspoort controles of ander gelul. Lekker gas geven en voordat je het weet sta je in de sneeuw!

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws