Nieuws - 14 januari 2017   18:28 12-jarige hangt hele rit aan skilift, politie doet onderzoek

Door:

Van deze 12-jarige kunnen we niet zeggen dat ‘ie een gebrek aan doorzettingsvermogen heeft… In het Oostenrijkse Obertauern bleef een 12-jarige skiër namelijk letterlijk de hele rit onder een stoeltjeslift hangen en hij heeft het zonder kleerscheuren overleefd. De politie staat in ieder geval voor een raadsel hoe dit kon gebeuren! 

Afgelopen woensdag zat de 12-jarige skiër in een skilift in het Oostenrijkse Obertauern, samen met een docent van de school waar hij bij hoort. Samen met de rest van zijn klas waren ze op een skitrip en bij het instappen van de lift ging het op de een of andere manier fout. De veiligheidsbeugel was net gesloten, maar toch viel de 12-jarige uit de skilift, waarbij hij met zijn oksel aan de voetbeugels van de stoeltjeslift bleef hangen.

Zijn docent deed nog zijn best om de 12-jarige leerling weer de skilift in te hijsen, maar dat bleek een onmogelijke missie. Samen met de andere inzittenden heeft de docent de leerling wel zoveel mogelijk vast gehouden om te zorgen dat hij niet kon vallen, waardoor hij dus de hele rit bleef hangen.

Eenmaal boven bij het bergstation aangekomen kon de jongen eindelijk bevrijd worden en stond hij weer veilig in de sneeuw. Het enige wat hij eraan over heeft gehouden zijn een paar blauwe plekken aan zijn arm en heel veel spierpijn vanwege het lange hangen, maar dit had uiteraard compleet anders af kunnen lopen. Als de jongen ergens halverwege gevallen was kon het een gevalletje ziekenhuis worden!

De politie is uiteraard met een onderzoek begonnen na dit bizarre incident en niet alleen om de oorzaak van de val te achterhalen. Zij vinden het namelijk heel erg kwalijk dat het liftpersoneel blijkbaar zat te slapen want zij hebben de hele rit niks gemerkt en de lift dus ook niet stil gezet. Normaal gesproken horen zij bij zo’n incident snel in te grijpen, maar dat was nu dus niet het geval.

Voor dit onderzoek is iedereen inmiddels al gehoord, zowel het slachtoffer, de inzittenden en het liftpersoneel hebben verklaringen afgelegd over dit incident. Het Oostenrijkse OM bekijkt nog of er stappen genomen moeten worden en het zou kunnen dat het liftbedrijf in Obertauern een flinke boete krijgt vanwege nalatigheid. De docent van het slachtoffer is in ieder geval blij dat de lift niet gestopt is omdat een abrupte stop waarschijnlijk voor een harde val zou hebben gezorgd.

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws