Nieuws - 27 februari 2018   8:48 12-jarige wintersporter overleden na val van 150 meter

Door:

Holy shit! In Frankrijk is een 12-jarige wintersporter om het leven gekomen na een hele vreemde crash. Hij viel ruim 150 meter naar beneden na een cliff! 

De 12-jarige jongen was afgelopen zaterdag samen met zijn jongere broer aan het skiën rondom Avoriaz toen ze beiden besloten om even buiten de pistes verder te gaan en tussen de bomen door te gaan skiën. Ergens in dit dicht beboste gebied ging het vervolgens helemaal verkeerd.

Tussen de bomen door kwam het tweetal namelijk een gigantische cliff tegen en beide jongens zijn vervolgens dik 150 meter naar beneden gevallen. Het duurde erg lang voordat de reddingsdienst ingeschakeld werd, aangezien de vader van de kinderen pas aan het einde van de dag alarm sloeg toen het tweetal niet bij de skilift terugkeerde.

Een grootse zoektocht werd direct in gang gezet en het duurde nog een aardig aantal uren voordat de jongens gevonden werden. Om 4 uur ‘s nachts werd het tweetal gevonden. De 12-jarige jongen was al overleden, zijn 10-jarige broertje had de val overleefd, maar lag bewusteloos onderaan de berg na de gigantische val. Hij is direct naar het lokale ziekenhuis gebracht en op dit moment is er nog niks bekend over zijn exacte conditie na de crash en urenlang in de vrieskou te liggen.

Wel hamert de Franse reddingsdienst er nogmaals op dat je niet onvoorbereid buiten de pistes moet gaan skiën, omdat je nooit zeker weet wat je aan treft als je het gebied niet kent.

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws