Nieuws - 8 april 2019   10:29 12 mensen getroffen door pepperspray in Kirchberg

Door:

Sta je lekker te après-skiën, krijg je ineens een lading pepperspray in je gezicht. 12 mensen hebben het meegemaakt in Kirchberg! 

In de nacht van zaterdag op zondag ging het mis in Der Tiroler, toen een nog onbekende man ruzie kreeg met iemand in de bar. Deze ruzie liep aardig hoog op en de onbekende man trok een bus pepperspray en gaf het 18-jarige slachtoffer de volle laag.

Vervolgens is de dader snel vertrokken uit de bar, maar de pepperspray bleef uiteraard nog aardig hangen. Pepperspray in gesloten ruimtes kan flinke gevolgen hebben en veel bezoekers hadden er dan ook ernstig last van. Voor 12 mensen liep het zelfs zo hoog op dat ze uit voorzorg naar het ziekenhuis gebracht zijn om de symptomen te verlichten.

Veel bezoekers hadden last van brandende ogen en kortademigheid. Hoewel pepperspray in principe niet dodelijk is, kunnen mensen die gevoelig zijn voor actieve stoffen in pepperspray hier behoorlijk heftig op reageren en de combinatie met bijvoorbeeld astma kan voor panieksituaties zorgen.

Dader op de vlucht

De dader is nog steeds onbekend, al is de politie wel naar ‘m op zoek. Het gaat om een man tussen de 18 en 20 jaar, ongeveer 170cm lang en draagt een klein baardje. Tijdens de pepperspray aanval droeg hij een rood Adidas jack en de Oostenrijkse politie roept alle getuigen op om zich te melden, in de hoop de dader zo snel mogelijk te achterhalen.

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws