Nieuws - 24 december 2016   18:53 130 mensen zitten vast in gondel van Breuil-Cervinia!

Door:

Kijk, dat is nog eens een begin van de kerstdagen… In het Italiaanse Breuil-Cervinia zit het nu natuurlijk vol met vakantiegangers die de kerstdagen in de bergen door willen brengen, maar voor sommigen zal dat misschien iets té letterlijk verlopen. Een gondel is vastgelopen en daarom zitten zo’n 130 mensen vast! 

En dan zit je lekker te koekeloeren in je gondeltje! De Plan Maison gondel in Cervinia is door zware windstoten volledig vast gelopen terwijl hij nog vol zat met mensen en die mensen zitten voorlopig dus nog wel even stil. In totaal zitten er 130 mensen in de gondellift en de reddingsdienst is druk bezig om iedereen er veilig uit te halen.

Zo’n reddingsklus is natuurlijk niet binnen een uurtje geregeld omdat iedereen met een touw naar beneden gehaald moet worden. Normaal gesproken gebruikt de reddingsdienst een helikopter voor dit soort akkefietjes maar aangezien het heel erg hard waait in het Italiaanse skigebied kan die helikopter nu niet vliegen. Alles zal dus op de oldschool methode moeten gebeuren en dat duurt lang.

Er zouden al zo’n 30 passagiers uit de gondel bevrijd zijn maar hoe lang het gaat duren voordat iedereen weer veilig op de grond staat is nog niet bekend. Volgens de Italiaanse media loopt niemand gevaar en kan de kabel de zware windstoten prima handelen, alleen kan het systeem verder niet draaien. Voor sommige inzittenden zal het dus een kerstavond worden om nooit meer te vergeten en als ze heel veel pech hebben zelfs een eerste kerstdag die anders verloopt dan gepland. Kunnen ze in ieder geval wel lekker lang van een episch uitzicht genieten!

Update:

Inmiddels zijn er helikopters aanwezig. De heli’s in Italië zijn te zwaar om bij deze condities het werk te verrichten, maar de helikopters van het Zwitserse Zermatt zijn wél hard aan het werk!

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws