Nieuws - 16 februari 2018   10:08 14-jarige skiër overleden op de piste in Oostenrijk

Door:

Een bizar ongeval in Oostenrijk gistermiddag. Een 14-jarige Zweedse skiër is daar overleden na een crash op de piste! 

Het voorval gebeurde gisteren laat op de middag in het skigebied Schlossalm vlakbij het welbekende Bad Hofgastein. Een 14-jarige Zweedse skiër was daar met haar vader aan het skiën en volgens de eerste berichten wilde de Zweedse nog even blijven hangen bij het funpark in het skigebied. De vader begon alvast aan de afdaling en ze zouden elkaar later weer meeten in het dal.

Hoe lang ze in het funpark bleef is niet duidelijk, maar toen de Zweedse vervolgens begon aan de dalafdaling naar het dorp is het halverwege mis gegaan. Blijkbaar is de dalafdaling een aardig steile piste en de 14-jarige Zweedse is op deze run de controle kwijt geraakt over haar ski’s.

Het gevolg was een hele zware klap op de piste en ooggetuigen hebben gezien hoe het slachtoffer over de rand van de piste werd gekiept. Daar is ze vervolgens nog eens 10 meter naar beneden gegleden, waarop ze zonder beweging bleef liggen.

Omstanders hebben direct hulp ingeschakeld en de hulpdiensten waren dan wel snel ter plaatse, de plek waar ze lag maakte het niet heel makkelijk om eerste hulp toe te dienen omdat ze lastig te bereiken was. Helaas mocht die eerste hulp niet meer baten, aangezien bleek dat de 14-jarige de crash niet overleefd had.

De Oostenrijkse politie is zoals altijd direct begonnen met een onderzoek naar de oorzaak van de crash. Mocht blijken dat het skigebied zelf onvoldoende voorzieningen heeft getroffen dan kunnen ze hier ook nog een flinke berisping voor krijgen.

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws