Nieuws - 4 januari 2017   16:03 14-jarige snowboarder zet heel Lech in rep en roer

Door:

Een 14-jarige snowboarder heeft het gisteren wel voor elkaar gekregen in het Oostenrijkse Lech zeg! Door een klein foutje stond ineens heel het dorp op z’n kop en werd een gigantische zoekactie op touw gezet waar serieus veel mensen voor nodig waren. En dat terwijl er achteraf gezien weinig aan de hand was! 

De 14-jarige Duitse snowboarder was samen met een skivereniging aanwezig in het Oostenrijkse Lech en ergens in de middag raakte de snowboarder de rest van de groep kwijt op de pistes. De rest van de dag is de jongen gewoon wezen boarden en was er ook weinig aan de hand. Maar ja, aan het einde van de middag zou de hele groep verzamelen bij een centraal trefpunt in Lech en daar ontbrak de 14-jarige.

Hierop werd vrijwel direct de politie ingeschakeld met de tekst dat een snowboarder vermist was en zij hebben vervolgens direct een grote zoekoperatie gestart. In Oostenrijk is het nu behoorlijk koud dus een nacht doorbrengen in de sneeuw kan maar zo een dodelijke afloop hebben, zeker als je alleen bent en niet weet wat je doet. De inzet bij de zoekactie was direct behoorlijk groot met meerdere helikopters, tientallen reddingswerkers en natuurlijk de agenten zelf. Ook werd er nog een drone ingezet met een warmte camera, maar ze konden geen spoor vinden van de 14-jarige snowboarder.

Achteraf is dat ook niet zo vreemd, want met de snowboarder was helemaal niets aan de hand. Rond 7 uur ‘s avonds kwam hij erachter dat er een reddingsoperatie bezig was om hem te zoeken en dus is hij zelf naar het politiebureau gegaan om te laten weten dat alles oké is en hij dus niet ergens lag te creperen naast de piste. Waar de jongen al die uren uit heeft gehangen is niet bekend, maar er was in ieder geval helemaal niets aan de hand. Waarschijnlijk was hij gewoon vergeten dat iedereen zou verzamelen op die ene plek! En dat terwijl de reddingsdienst dus direct met groot materiaal aan de haal ging om ‘m te zoeken…

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws