Nieuws - 13 november 2021   13:27 “14 Peaks: Nothing Is Impossible” wordt een helse kraker en komt naar Netflix

Door:

Nimsdai Purja heeft één doel: Alle veertien pieken in de wereld beklimmen die boven de 8000 meter hoog zijn. En het mooie voor ons? Netflix heeft ‘m daarbij op de voet gevolgd!

We hebben weer iets voor je gevonden waardoor  je weer eens aan de buis gekluisterd gaat zitten. Want dat je alle veertien pieken wilt gaan beklimmen is al een uitdaging die gewoon hoog binnen zou komen in de categorie ‘onmenselijk’, maar dat je de klus dan ook nog eens binnen zeven maanden wilt gaan klaren?

Daar zijn écht bar weinig termen voor om te beschrijven hoe ongelofelijk bizar deze actie van de Nepalees Nimsdai Purja is.

Netflix dacht daar waarschijnlijk hetzelfde over en besloot dat dit verhaal rondom Purja de moeite waard was. Daar zijn we Netflix erg dankbaar voor, want dit gaat een film worden waarbij je waarschijnlijk meer dan de helft van de tijd op het puntje van je stoel zit. De naam van Netflix z’n film komt voort uit de naam die Nimsdai Purja heeft gegeven aan zijn eigen project: “Project Possible 14/7”.

Van wat wij kunnen vinden staat het record, van alle veertien 8000+ meter pieken beklimmen, op 8 jaar en Purja gaat hier dus een enorm verschil in aanbrengen. “If this was done by some western climber, the news would have been ten times bigger than this”, aldus Purja. We hebben het nog eens bij ons door laten dringen, maar Purja heeft wat dat betreft wel gelijk. Helaas. Ook al is alles wat Nimsdai Purja doet nu ook wel vastgelegd op film voor op Netflix.

Op 29 November komt hij naar Netflix, ook al is het nu nog wel even de vraag of “14 Peaks: Nothing Is Impossible” ook z’n weg naar de Nederlandse Netflix zal vinden. Laten we het hopen van wel, we’ll keep you posted!

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws