Nieuws - 27 december 2016   11:56 15-jarige skiër om het leven gekomen op Zwitserse piste

Door:

Gisteren, op tweede Kerstdag, is een 15-jarige skiër om het leven gekomen in Zwitserland door een bizar skiongeluk. De reddingsdiensten waren er snel bij maar later is de jonge skiër toch overleden aan zijn verwondingen. 

Het ongeval gebeurde gisteren aan het einde van de middag in het Zwitserse skigebied Arosa Lenzerheide, bij het gedeelte tussen de Rothorn en de Heimberg liften. Door nog onbekende reden maakte de skiër een harde klap waardoor hij buiten de pistes terecht kwam.

Door die crash viel hij over de rand van de pistes en dit zorgde voor zeer zware verwondingen. Gelukkig waren er omstanders in de buurt die het ongeval zagen gebeuren en die hebben direct de reddingsdiensten ingeschakeld. Een traumaheli compleet met een reddingsteam was snel aanwezig en kon direct medische ondersteuning verlenen, waarop de 15-jarige jongen met de helikopter naar het dichtstbijzijnde ziekenhuis werd gebracht. Hier overleed de jongen later alsnog aan zijn verwondingen.

Vooralsnog is het dus niet duidelijk hoe de crash precies kon ontstaan of op welke exacte piste dit gebeurde. Wanneer je in Leinzerheide vanaf de top van de Rothorn richting de Heimberg lift gaat kan je een aantal steile rotswanden tegenkomen en op dit gedeelte liggen ook meerdere zwarte pistes, waaronder de officiële WK afdaling. Of het slachtoffer op één van deze pistes stond is dus niet bekend gemaakt.

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws