Nieuws - 3 februari 2016   19:00 18-jarige overleden in Les Deux Alpes door sleeën met matras

Door:

In de nacht van maandag op dinsdag is een 18-jarige wintersporter om het leven gekomen in het Franse Les Deux Alpes. Samen met een groep vrienden probeerde hij te sleeën met een veiligheidsmatras op een skipiste, maar dat liep volledig uit de hand! 

Het 18-jarige slachtoffer zou een seizoenswerker zijn uit Frankrijk die deze winter werkzaam was bij restaurant Le P’tit Polyte, dat toevallig deze week een Michelin ster heeft gekregen. Rond 1 uur ‘s nachts haalde de groep van vijf seizoenswerkers een veiligheidsmatras los van een liftpaal en terwijl ze dronken waren hebben ze ‘m meegesleept op de Diable piste.

Bovenaan de Diable piste gingen ze met z’n vijven op het matras zitten en probeerde ze naar beneden te glijden, maar al snel raakte ze de controle volledig kwijt en maakte het matras heel veel snelheid. Een tweetal sprong van het matras af en kwamen er zonder kleerscheuren vanaf maar de overige drie zaten er nog op toen het matras hard tegen de bomen aan klapte. Twee jonge vrouwen van 21 en 24 jaar overleefde de crash met zware verwondingen, maar een 18-jarig man kwam direct om het leven door de klap.

De Diable piste is voor het overgrote deel een zwarte piste met hele steile stukken, iets wat absoluut mee gewerkt heeft aan dit ongeluk. Maar zelfs op een minder steile piste had dit waarschijnlijk niet heel anders kunnen lopen omdat je zo’n matras simpelweg niet kan sturen of afremmen. Als hij eenmaal begint te glijden komt er geen einde meer aan! Een bron heeft bovendien tegenover de Le Parisien verklaard dat skigebieden dit soort matrassen al moesten vervangen om dit soort ongevallen te kunnen voorkomen.

Beide vrouwen die betrokken zijn bij het ongeluk liggen nog in kritieke toestand in het ziekenhuis van Grenoble. Wat voor verwondingen ze precies op hebben gelopen is niet bekend, maar een bron heeft wel laten weten dat een van de vrouwen “tussen leven en dood” zit.

Bron:

Foto: Dollar Photo Club

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws