Nieuws - 20 februari 2016   14:34 18 manieren om je liftritje super awkward te maken

Door:

Stille liftritjes zijn voor niemand leuk. Als je niet met een paar vrienden zit is de kans groot dat de anderen hun mond stijf dichthouden en als je helemaal de pech hebt dat je in een superlange lift zit is dit natuurlijk zo saai als het maar zijn kan. Hoog tijd om dit beter aan te pakken en daarom hebben we een paar tips voor je op een rijtje gezet. Zo wordt je liftrit tenminste gegarandeerd heel erg awkward voor de anderen! 

Het blijft een raar fenomeen, die liftritjes. Zeker wanneer je in die twee-zits stoeltjesliften die je in de oldschool gebieden terug kan vinden zit. Dan zijn die lange stiltes écht zo ongemakkelijk als de pest. Dus, waarom zou je er niet nog een beetje awkwardness overheen gooien? Je ziet die andere waarschijnlijk toch nooit meer terug en ondertussen kan je wel je ballen uit je broek lachen!

1. Kijk de ander bloedserieus aan en zeg: “Ik ben de beste skiër op deze berg.”

Awkward

Succes gegarandeerd met deze zin. De ander is nu óf heel erg onder de indruk óf vind je stiekem een gigantische douchebag. Hoe dan ook, diegene weet niet hoe hij moet reageren. Bonuspunten als je ‘m aan blijft staren totdat hij begint te praten.

2. Vraag of ze je herkennen en doe beledigd wanneer ze nee zeggen

Awkward

Je ‘liftmaatje’ voelt zich nu heel erg lullig omdat hij denkt dat je een of andere bekende pro bent die hij eigenlijk zou moeten kennen. Of hij vind je nog steeds een douchebag, dat kan natuurlijk ook.

3. Tik de ander aan en roep: “Staar wedstrijd in 3, 2, 1, GO!”

Awkward

Of de ander doet vrolijk mee en je hebt meteen nieuwe vrienden gemaakt, of diegene weet zich geen houding te geven en kijkt gelijk weg. Dan zit er nog maar één ding op, heel hard rondschreeuwen dat je net gewonnen hebt!

4. Begin een gesprek met je onzichtbare vriend

Awkward

Jij wil een awkward skilift ritje? Dan krijg je er ook één! Je moet dan alleen niet raar op staan te kijken als je later op de dag nogal raar aangekeken wordt door mensen op de piste omdat ze denken dat je knettergek bent.

5. Zeg: “Ik heb hoogtevrees dus schrik niet als ik begin te schreeuwen” en schreeuw vervolgens de longen uit je lijf.

Awkward

Bonuspunten als je heen en weer begint te schommelen en je zou helemaal de jackpot winnen als je ook nog eens op commando kan huilen!

6. Fluister iedere minuut of de ander je hand vast wilt houden

Awkward

Hiermee kan je meerdere kanten op. Je kan op de ‘ik ben bang in de skilift’ tour gaan of de creepy ‘ik heb onze kinderen al namen gegeven’ kant opgaan. Kijk uit met die laatste en écht iemands hand vasthouden, voordat je het weet zit je ergens aan vast!

7. Wijs iedereen aan die voorbij komt en zeg: “Ik ben veel beter dan hij/zij.”

Awkward

Tja, wat zullen we zeggen. De douchebag kaart spelen is nu eenmaal een klassiekertje! Helemaal als je vervolgens finaal op je plaat gaat wanneer je uit de lift stapt.

8. Vraag vlak voor het hoogste punt of ze het oké vinden dat je er zo uit gaat springen

Awkward

En doe dit zo casual mogelijk. Als ze ‘nee hoor’ zeggen ben je wel lichtelijk de sjaak, want dan moet je ook doorzetten natuurlijk!

9. Doe net alsof je slaapt, word halverwege wakker en schreeuw vervolgens in complete paniek dat je niet weet waar je bent en dat je er uit wilt

Awkward

Schreeuw zo hard mogelijk en als ze je proberen te kalmeren, schreeuw dan nog een tandje harder! Indien je in een gondel zit is bonken op de ramen een optie voor net dat beetje extra chaos.

10. Fluister heel zachtjes: “Ik hoop dat deze lift vast komt te zitten.”

Awkward

Voor deze actie helemaal awkward te maken moet je vervolgens zo dicht mogelijk tegen de ander aankruipen en kijk tegelijkertijd hem of haar zo awkward mogelijk aan. Staren en wegkijken doet het heel goed, zeker als je dit de hele liftrit vol weet te houden.

11. Doe de stang omhoog, zwaai je armen in de lucht en blijf “NO HANDS!” roepen totdat de lift boven is

Awkward

Als iemand vervolgens een poging doet om die stang dicht te doen, kijk ‘m dan even heel erg boos aan, doe de stang weer omhoog en ga vrolijk verder. Kijk trouwens wel uit dat je er niet uit tieft. Of die andere natuurlijk.

12. Kijk de ander intensief aan en zeg: “Ik heb voorgedrongen om deze stoel te halen.” en fluister vervolgens “En ik zou het zo weer doen…”

Awkward

Die intense blik moet je vervolgens wel zo lang mogelijk vast houden voor maximale effectiviteit. Deze is overigens ook te combineren met awkward moment #3.

13. Zeg: “Zodra we boven zijn is de race aan. HET IS AAN!” Terwijl je zoveel mogelijk geluid maakt

Awkward

Als je vervolgens bovenaan komt, ga alvast in de race stand staan en blijf nerveus naar de ander kijken. Bonuspunten als je ook écht gaat racen!

14. Stel voor om met z’n allen te gaan zingen om het ijs te breken en begin vervolgens de tune van de Lion King uit volle borst te zingen

Awkward

Deze werkt het beste als je in een hele volle lift zit. Er zijn altijd een paar gekken die vrolijk meedoen en het extra awkward maken voor degene die het niet doen!

15. Begin met een heel enthousiaste “Dude!” en start vervolgens een betoog over hoe ongelofelijk dronken hij gister was

Awkward

Deze actie heeft twee uitkomsten. Of diegene snapt er helemaal niks van en zit je schaapachtig aan te kijken, of hij snapt je helemaal en schaamt zich dood vanwege z’n drinkgedrag. Indien het laatste het geval is dan heb je er meteen een nieuwe zuipmaat bij!

16. Begin keihard te schreeuwen naar de mensen in de lift voor je. Als ze omdraaien, wijs naar degene naast je.

Awkward

Bij deze is het eigenlijk niet de vraag of je ruzie gaat krijgen, maar wanneer. Een aardige discussie ga je dan ook zeker krijgen als degene in de lift niet op z’n mond is gevallen!

17. Stel een random vraag en begin keihard te lachen om het antwoord

Awkward

Stel gewoon een hele simpele vraag alsof je serieuze interesse toont. Wanneer je het antwoord krijg begin je keihard te lachen, ongeacht wat het antwoord is. Om het nog erger te maken, stop abrupt met lachen en blijf de halve rit stil. Stel vervolgens nog een vraag en doe hetzelfde trucje nog een keer.

18. Begin je liftrit met de tekst “Liftritten zijn zo ongemakkelijk” en zeg vervolgens helemaal niks meer.

Awkward

De meest makkelijke manier om zo’n rit nog ongemakkelijker te maken is roepen dat het ongemakkelijk is. Nu weet iedereen dat het écht awkward is en kunnen ze niet meer wachten om uit de lift te stappen!

Als je met al deze tips het nog niet voor elkaar krijgt om de liftrit zo awkward mogelijk te maken voor je nieuwe liftbuddy dan weten wij het ook niet meer. Welke ga jij als eerste uitproberen? En vergeet niet je resultaten met ons te delen in de comments of via Facebook en Twitter!

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws