Dé winterse lifestyle website van de BeNeLux!

Meld je gratis aan!

Lawine
19-jarige snowboarder raakt gewond bij lawine in Fieberbrunn

Gepost op

Terwijl jij waarschijnlijk nog met je kop bij je werk of school zit, is de winter in de Alpen losgebarsten. Het lawinegevaar is ook alweer flink aanwezig en vandaag is er een behoorlijk ongeval geweest in Oostenrijk. Een 19-jarige snowboarder is zwaar gewond geraakt in Fieberbrunn! 

De snowboarder was gisteren rond de klok van 2 uur buiten de pistes aan het boarden vlakbij het bergstation van de Reckmoos lift, toen een lawine de jongen meesleurde. In totaal werd hij zo’n 50 meter meegetrokken en hij heeft geluk gehad dat hij niet volledig werd begraven, maar hij werd wel tegen een lawinehek aangedrukt.

Het gevolg is dat de Duitse jongen zware verwondingen aan zijn rug heeft opgelopen en hij is uiteindelijk dan ook naar het ziekenhuis in Innsbruck gebracht. De jongen heeft veel geluk gehad aangezien hij zelf bij kennis bleef en ook niet volledig onder de sneeuw werd begraven, waardoor hij zelf de bergredding in kon schakelen.

Diezelfde bergredding heeft ‘m eerst naar het ziekenhuis in St. Johann gebracht per helikopter, waar ze na een kort onderzoek de jongen doorgestuurd hebben naar het ziekenhuis van Innsbruck voor verdere hulp. De Duitser maakt het naar omstandigheden goed en is niet binnen levensgevaar.

Het was overigens een slechte dag voor Duitsers, aangezien er in Westendorf ook een lawine af is gegaan waar een Duitser bij betrokken is geweest. Een 56-jarige Duitse skiër werd hier ongeveer 40 meter meegesleurd en kon er zonder verwondingen vanaf komen nadat hij zichzelf uitgegraven heeft. Toch moest er een helikopter komen om de man op te halen, aangezien hij een van zijn ski’s kwijt is geraakt in de lawine.

Er zijn nog geen reacties. Je bent de eerste!

Reageer