Nieuws - 21 mei 2021   15:29 22-jarige beginnende skiër verlamd na crash, klaagt reisorganisatie aan voor 5 miljoen

Door:

Zit je goed? Mooi. Er is namelijk een flinke shitshow gaande in Groot-Brittannië, waar een 22-jarige skiër een reisorganisatie heeft aangeklaagd voor 5 miljoen pond nadat hij verlamd raakte door een ski-crash.

De inmiddels 22-jarige Dillon Fung was in maart 2016 met school op wintersport in het Oostenrijkse Obertauern toen het mis ging. De toen nog 17-jarige Fung was een beginner op ski’s, had slechts één keer eerder op de lange latten gestaan en had daardoor dus nog wel wat lessen nodig. PGL Travel Ltd, waar de school de reis heeft geboekt, heeft ook voor skilessen gezorgd waar Fund aan mee deed.

Ergens tijdens die skilessen is de erg zware crash gebeurd en daar is nu behoorlijk wat gedoe over. Fung zou van te voren duidelijk te horen hebben gekregen dat hij geen gekke dingen moest doen of acties uit moest halen die buiten zijn skills als beginner zouden liggen, maar volgens het reisbureau heeft Fung zich daar niet aan gehouden.

Crash

De reisorganisatie heeft beschreven dat Fung in het funpark hard is gevallen toen hij een 180 probeerde te doen over een kicker, zijn controle verloor en ondersteboven terecht kwam. Door de harde klap liep Fung een gebroken schouder, gebroken ribben en ook een gebroken rug op. Door dat laatste is hij verlamd geraakt.

Fung stelt dat de skileraar, en daardoor de reisorganisatie, verantwoordelijk zijn voor de crash, terwijl die partijen het juist heel anders beleven. Fung heeft in ieder geval een claim voor 5 miljoen pond bij ze neergelegd, maar het zal nog wel even duren voordat er een uitspraak zal zijn.

Verweer

PGL Travel en de skischool beschrijven namelijk een heel ander verhaal. Zij geven aan dat het volledig de schuld van Fung zelf is, die een stomme actie heeft gedaan waar hij nog lang niet klaar voor was.

Op dag vier ging de groep met de skileraar richting het funpark, maar daar gingen ze duidelijk niet over de grotere features heen. In plaats daarvan gingen ze rustig over de kleinere rollers en alleen degenen die het zouden kunnen en het durven werden hier overheen gestuurd. Tot dusver niks aan de hand, toch?

Na twee succesvolle afdalingen zou Fung bij de skileraar gevraagd hebben om een stukje verder te gaan en een kicker te willen pakken en daar gaat deze zaak hoofdzakelijk over. De skileraar zou iets gezegd hebben als ‘prima, maar doe geen domme dingen’ in plaats van dat hij uitleg kreeg over hoe hij dan een kicker zou moeten maken en wat de risico’s zouden zijn.

PGL Travel en de skileraar worden verantwoordelijk gehouden voor nalatig handelen. zij blijven vervolgens volhouden dat ‘Fung een actie probeerde waar hij totaal niet klaar voor was’ en dat hij bovendien alle instructies die hij heeft gekregen heeft genegeerd.

“Fung vroeg de instructeur om hem te filmen vanuit een andere hoek, waarmee in gestemd werd. Hij vertelde niets over zijn intentie om een trick te proberen. Hij kwam te snel op de schans af en probeerde in de lucht een 180-graden draai te maken, of een andere trick ver buiten zijn kunnen, waarna hij de controle verloor en op zijn hoofd, schouders en rug viel”, aldus het verweer.

Langslepend verhaal

Het zal nog lange tijd duren voordat er een uitspraak is in deze zaak. Onlangs is de zaak ingediend bij de rechtbank met een schadeclaim van 5 miljoen pond en een uitspraak wordt op z’n vroegst verwacht in de herfst van 2022, maar ook dan zal het nog niet helemaal afgerond zijn. De kans is klein dat een van de partijen met een uitspraak akkoord zal gaan en vermoedelijk hoe dan ook in beroep zullen gaan. Wordt vervolgd!

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Het is versoepelingsweekend! Eindelijk mag het een en ander weer en dat werd hoog tijd. Tijd om het weekend af te sluiten met een verse dosis WTF!  Lees Meer…

Meer Nieuws