Nieuws - 3 december 2019   20:16 22-jarige skiër overleden na val in Val Thorens

Door:

Bij een ongeval in het Franse Val Thorens is het vandaag flink mis gegaan. Een 22-jarige vrouwelijke skiër uit Frankrijk is om het leven gekomen na een val! 

Het voorval gebeurde in de Péclet sector van Val Thorens, iets na 12 uur. Het bericht kwam binnen dat een ongeval gebeurd was op de berg en de reddingsdienst was zeer snel aanwezig, binnen vier minuten stonden ze op de plek van het ongeval. Daar troffen ze een vrouw aan die nog wel bij bewustzijn was en ook kon reageren op vragen van de reddingsdienst, maar die zeer zwaar verwond was.

Na een korte analyse door de bergredding werd een traumahelikopter ingezet om de vrouw naar een ziekenhuis te brengen, aangezien ze in ieder geval een gebroken heup had en meerdere ribben had gebroken. De helikopter heeft de vrouw vervolgens naar het ziekenhuis van Saint-Jean-de-Maurienne gebracht, maar daar ging de situatie zeer snel achteruit.

Vervolgens werd de call gemaakt om de 22-jarige vrouw naar het ziekenhuis in Grenoble te brengen, echter konden ze daar niets meer voor de vrouw betekenen. In Grenoble is ze overleden aan haar verwondingen.

Oorzaak

Over de oorzaak van het ongeval en de exacte doodsoorzaak is nog veel onduidelijk. Vermoedelijk hebben de gebroken ribben haar longen ernstig beschadigd, echter is dat op dit moment nog speculeren.

Een autopsie gaat sowieso verricht worden en de Gendarmerie heeft op locatie een onderzoek uitgevoerd om de oorzaak van het ongeval te achterhalen. Op een later moment zullen zij de bevindingen publiceren.

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws