Dé winterse lifestyle website van de BeNeLux!

Meld je gratis aan!

Pyeonchang
22 van doping verdachte Russen hebben beroep aangetekend tegen uitspraak IOC

Gepost op

Daar gaan we dan, de shitstorm rondom de Olympische Spelen en Rusland is losgebarsten! Na de uitspraak van het IOC zijn er nu al 22 Russische atleten die van dopinggebruik worden verdacht en toch een beroep hebben aangetekend. Ze gaan het er nog druk mee krijgen! 

Gisteren werd bekend dat Rusland niet mee mag doen aan de Olympische Spelen en dat alleen de atleten die niet verdacht worden van dopinggebruik in aanmerking zouden kunnen komen voor een startbewijs onder de neutrale vlag. Veel Russische atleten zijn hier natuurlijk alles behalve blij mee en nu komen daar ook nog atleten bij die van dopinggebruik worden verdacht. Van de 25 atleten die al officieel zijn uitgesloten in verband met doping verdenkingen, zijn er nu al 22 atleten die een beroep aan hebben getekend.

De atleten die nu een beroep aan hebben getekend lijken in ieder geval niet heel veel kans te hebben om alsnog een Olympische deelname af te dwingen, aangezien de Russen sowieso al een extra zware procedure van dopingcontrole door moeten komen en dan mogen ze ook nog eens niet op de verdachten lijst staan. Het Hof van Arbitrage voor Sport (CAS) moet zich nu over deze kwestie gaan buigen en bepalen of deze verdachte Russische atleten zich alsnog aan mogen melden voor een startbewijs.

Zelfs als het CAS besluit dat deze atleten zichzelf alsnog mogen aanmelden om onder de neutrale vlag mee te doen, is de kans klein dat ze daadwerkelijk een startbewijs krijgen. Een speciaal comité gaat namelijk per atleet kijken of ze in aanmerking komen voor zo’n startbewijs en die atleten die nu verdacht zijn hebben weinig kans bij zo’n comité. Of zo’n beroep dan ook nog wat uit gaat halen is nog maar de vraag, maar voor de Russische atleten is het de allerlaatste mogelijkheid om toch nog mee te doen aan de Olympische Spelen. Wordt ongetwijfeld vervolgd!

Er zijn nog geen reacties. Je bent de eerste!

Reageer