Nieuws - 25 januari 2020   12:43 24-jarige Brit overleden na nachtje stappen in Franse Alpen

Door:

Na een nachtje stappen kwam de Britse man niet aan in zijn accommodatie en pas 12 uur later werd zijn lichaam gevonden onder een cliff! 

Een 24-jarige Brit was aan het stappen in Bride-les-Bains, gelegen in het Franse skigebied Les 3 Vallees, toen hij ‘s nachts zijn vrienden kwijt raakte en zelf op pad ging naar zijn slaapplek. Dit ging als behalve goed en om 5 uur ‘s nachts werd de Britse man als vermist opgegeven.

Na deze melding werd direct een zoekactie opgezet, maar ‘s nachts een dronken persoon terug zien te vinden in de bergen is een flinke operatie. Iemand kan werkelijk overal heen zwalken of ergens vanaf vallen, waardoor zo’n zoekoperatie dus ook bijzonder complex is.

Na een lange zoektocht te voet kon er een helikopter de lucht in gestuurd worden en die hebben ruim 12 uur later, om 5 uur ‘s middags, een lichaam gespot die onder een cliff lag. Het grond team werd direct die kant op gestuurd en het bleek inderdaad te gaan om de vermiste Britse man.

Dronken

Een officieel onderzoek moet nog afgerond worden, maar de eerste tekenen wijzen uit dat hij dronken aan de wandel is gegaan en daarbij zijn vrienden simpelweg kwijt geraakt is. Tijdens zijn dwaaltocht is hij waarschijnlijk ergens naar beneden gevallen en ja, om dan met een dronken hoofd je weg weer terug te vinden is niet makkelijk.

Ook is de doodsoorzaak nog niet officieel vastgesteld, maar de eerste berichten stellen dat het gaat om zware onderkoeling.

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws