Nieuws - 3 februari 2020   11:56 24-jarige skiër overleden na crash met gespannen kabel op de piste

Door:

In het Oostenrijkse Bad Kleinkirchheim is het goed mis gegaan. Een 24-jarige skiër is na sluitingstijd overleden nadat hij tegen een gespannen kabel aan knalde! 

Het ongeval gebeurde afgelopen zaterdag toen een 24-jarige man na sluitingstijd van de pistes bezig was met een afdaling op de Kaiserberg run die terug naar het dal gaat. Op dat moment was de pistedienst al bezig met het prepareren en een van de Pistebully’s gebruikte een gespannen lierkabel.

Ondanks het feit dat de pistes afgesloten waren en er ook gebruik gemaakt werd van waarschuwingslichten, is de man toch aan de afdaling begonnen. Met het beperkte licht zag hij de kabel over het hoofd, waarop hij er vervolgens op snelheid tegen aan knalde.

Overleden

Deze crash was zo heftig dat de man ter plekke overleed aan zijn verwondingen. De 44-jarige chauffeur van de Bully zag het ongeval gebeuren en hij heeft de reddingsdienst direct ingeschakeld, die niets meer voor de man konden betekenen.

De chauffeur van de Pistebully moest overigens opgevangen worden door een crisisteam, aangezien hij in shock was door het ongeval. Hij heeft direct psychologische hulp gekregen om deze shock te verwerken en zal de komende tijd ook nog niet op de Bully te vinden zijn.

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws