Nieuws - 9 februari 2017   12:58 27-jarige Finse snowboarder overleden door lawine in Pitztal

Door:

En weer is er een dodelijk lawineongeval te melden vanuit Oostenrijk. Gistermiddag ging het mis in het Oostenrijkse Pitztal waarbij een 27-jarige Finse snowboarder om het leven is gekomen. 

Het ongeluk gebeurde gistermiddag iets na half 1 toen een groep van in totaal vier man aan een afdaling wilde beginnen nadat ze vanaf de gletsjer de Mittagskogel hadden beklommen. De Finse snowboarder was de eerste die aan de afdaling begon en hij kreeg, na even gestopt te zijn, te maken met de lawine.

Het ging hier om een helling van 35 graden en de 27-jarige Fin was dus de eerste die aan de afdaling begon. Na een paar bochten gemaakt te hebben gaf hij een signaal aan de rest van de groep dat alles safe leek te zijn. Toen de volgende wilde beginnen kwam de lawine los en deze rolde over het 27-jarige slachtoffer heen. De politie spreekt van een relatief kleine lawine, maar doordat de snowboarder stil stond is hij met veel geweld meegesleurd. Dit heeft voor fatale verwondingen gezorgd en het slachtoffer overleed ter plekke.

De rest van de groep stond boven de lawine toen het gebeurde en ook de tweede snowboarder werd niet meegesleurd door de sneeuwmassa. Volgens de politie is het slachtoffer niet overleden vanwege zuurstofgebrek door begraving, maar is het juist de kracht van de lawine geweest die voor fatale verwondingen heeft gezorgd. De reddingsdienst was snel ter plaatse maar zij konden niets meer voor het slachtoffer betekenen.

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws