Nieuws - 2 januari 2023   12:54 28-jarige Nederlander overleden na ongeluk op piste in Hintertux

Door:

Op nieuwjaarsdag heeft er een tragisch ongeval plaats gevonden op de piste in Hintertux. Een 28-jarige Nederlandse vrouw kwam ten val en overleed aan haar verwondingen. 

Gisteren ging het gruwelijk verkeerd op de piste in Hintertux. Op Piste 1, ook wel bekend als de Schwarze Pfanne, een lange afdaling van de gletsjer terug naar het dalstation, vond in de ochtend het dodelijke ongeval plaats. Een 28-jarige Nederlandse vrouw was samen met haar 27-jarige vriendin aan de afdaling begonnen en kwamen onafhankelijk van elkaar teen val, op een steil en ijzig stuk van de piste. De 28-jarige vrouw vloog door het vangnet heen en knalde tegen een boom aan, ze overleed aan haar verwondingen van dit ongeval.

Haar 27-jarige vriendin ging op exact hetzelfde deel van de piste ook onderuit, gleed over de pisterand heen en kwam in steenachtig terrein tot stilstand. Zij werd vervolgens met zware verwondingen naar het ziekenhuis in Kufstein gebracht.

Meer ongevallen

De pistes in Hintertux bleken gisteren voor eerdere wintersporters noodlottig te zijn, omdat iets later, rond 11 uur in de ochtend, een 55-jarige Duitser op exact dezelfde plek een vergelijkbaar ongeval meemaakte. Ook zij kwam naast de piste pas tot stilstand en moest ook met de helikopter naar het ziekenhuis worden gebracht vanwege de zware verwondingen die ze opliep.

In de middag was er een derde ongeval, deze keer op een andere piste. Op piste 5 skiede een 56-jarige Duitser tegen een pistebord aan, waarop hij oogletsel opliep. Ook dit slachtoffer moest met de helikopter naar het ziekenhuis gebracht worden.

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws