Nieuws - 19 december 2017   17:02 38 bezoekers nemen ‘Rave on Snow’ iets te letterlijk

Door:

Een goed feestje ergens midden in de sneeuw met de titel ‘Rave on Snow’, dikke prima toch? Tijdens het event in Saalbach zijn er toch een hoop mensen opgepakt nadat ze dat Rave on Snow idee iets te letterlijk hebben genomen. 38 mensen zijn gearresteerd! 

Rave on Snow bestaat al een paar jaar en dit jaar was het alweer de 21e editie, maar ieder jaar wordt de aanwezige politiemacht groter en groter. Blijkbaar is er een aardig drugsakkefietje rondom dit feest en Oostenrijk is niet het meest makkelijke land als op het drugs aankomt. 38 mensen zijn uiteindelijk gearresteerd voor het in bezit hebben van verschillende soorten drugs, nadat de politie al aan had gegeven dat het opsporen een specifieke taak was tijdens het festival.

Hetgeen wat de politie het meeste tegen is gekomen is cocaïne, wiet, MDMA en ecstasy. Door gebruik te maken van drugshonden hebben ze er al aardig wat uit kunnen plukken, maar er waren ook meerdere agenten in burger aanwezig om gebruikers uit de menigte te halen.

Onder invloed

Naast de drugsgevalletjes hebben de Oostenrijkse agenten ook nog eens drie rijbewijzen ingevorderd, nadat bleek dat deze chauffeurs toch ook wel een slok hadden genomen tijdens het feestje en toch achter het stuur zijn gekropen. In Oostenrijk zijn deze controles de laatste tijd sowieso al een stuk strenger geworden, omdat ze in Oostenrijk een duidelijker statement willen maken over rijden onder invloed.

Naast al deze arrestaties zijn er nog eens drie mensen opgepakt die verwacht worden van diefstal en heeft er een festivalganger een aanklacht voor mishandeling aan z’n broek hangen nadat hij uitviel tegen de eigenaar van een hotel, die hem iets vroeg over een gebroken bierflesje. De hoteleigenaar belde vervolgens de politie en de 26-jarige Duitser heeft zich heftig verzet, door onder andere een van de agenten tegen z’n hoofd te schoppen.

Met in totaal 5.500 festivalgangers is de organisatie in ieder geval niet ontevreden en ze vinden zelf de hoeveelheid incidenten meevallen.

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws