Nieuws - 6 november 2018   18:50 50.000 euro aan wintersportgear gejat in Fieberbrunn

Door:

Een aardige buit in het Oostenrijkse skidorpje. Afgelopen weekend is daar ingebroken in een wintersportzaak en de dieven zijn er vandoor gegaan met aardig wat spullen. In totaal is er voor 50.000 euro aan gear gestolen! 

De politieberichten zijn niet helemaal duidelijk over welke winkel in Fieberbrunn is getroffen, maar het is wel duidelijk dat de dieven er werk van hebben gemaakt. Ergens tussen zaterdagavond en zondagochtend is de winkel bezocht door een stel inbrekers die voor een serieuze zak geld spullen mee hebben genomen.

Opmerkelijk is dat de diefstal beperkt is gebleven tot kledingstukken en skibrillen, terwijl de rest van de wintersportwaren onaangetast bleven. Mogelijk dat de dieven op zoek waren naar specifieke spullen van dure merken, aangezien de gear die gejat is in het ‘hogere segment’ valt. De Oostenrijkse politie verwacht niet dat de spullen nog lang in Oostenrijk zullen blijven en ook waarschijnlijk niet in Oostenrijk verkocht zullen worden, maar juist hun weg gaan vinden richting het Oostblok. De kans dat de gear terug gevonden wordt is erg klein, maar toch roepen ze iedereen op die iets gezien heeft.

De winkel was uiteraard net bevoorraad met de nieuwe gear voor het aankomende seizoen en dat er verder geen hardwaren zijn gestolen is in dit geval nog een geluk, aangezien de financiële klap dan nog veel zwaarder uit had kunnen pakken. Hoe dan ook, zeer doet het zeker. De politie in Fieberbrunn vraagt ook om verdachte situaties te melden bij de instanties. Zie je toevallig ergens in de buurt wintersportgear die op louche plekken verkocht wordt of tegen een idioot lage prijs, geef dit dan gerust aan!

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

WTF

21 april 2019

Zondag WTF #326

De afterbang van Snowfest 2019 overleefd? Of nog steeds aan het vegeteren op de bank? Anyway, chillmode xxl is aan!  Lees Meer…

Meer Nieuws