Freeride. Nieuws. Video's - 30 maart 2019   10:37 54-jarige snowboarder send ‘m hard bij Xtreme Verbier

Door:

54-jaar oud en nog steeds beuken als een gek. Steve Klassen, een absolute snowboardlegende, deed weer mee aan de net zo legendarische wedstrijd! 

Toen in 1994 de eerste editie van Xtreme Verbier werd gehouden op de Bec Des Rosses was het Steve Klassen, toen nog een broekie van 29 jaar, die er met de overwinning vandoor ging. Nu, heel wat jaren verder, gaat Steve nog steeds keihard op z’n snowboard en dat heeft hij in Verbier wel bewezen!

Tijdens de competitie in Verbier worden er altijd een hele reeks aan wildcard riders uitgenodigd en Steve Klassen zat daar ook weer bij. Sterker nog, de organisatie had eigenlijk een heel plan klaar staan voor deze editie met een aparte ‘masters’ categorie voor de oude garde, maar helaas heeft vrijwel iedereen vrij kort voor de wedstrijd toch afgezegd. Behalve Klassen.

De baas van 54-jaar heeft gewoon z’n board gepakt en is vol gas naar beneden gaan beuken op de Bec des Rosses en dat deze man het nog steeds niet is verleerd kan je aan z’n run wel zien. Want ja, de Bec des Rosses heeft niet voor niets een legendarische status op weten te bouwen. De drops zijn massive en de face is gewoon zwaar extreem te noemen, dus als je geen goede snowboarder bent dan heb je hier écht helemaal niks te zoeken.

Anyway, een overwinning met z’n 54-jaar zat er helaas niet in, maar deze baas heeft nog wel gewoon een lekkere vijfde plaats binnen weten te harken. Overigens heeft hij in Verbier zeker wel successen weten te boeken, in 2003 wist hij bijvoorbeeld nog de overwinning te claimen!

FWT19 Xtreme Verbier – Steve Klassen

54 years old legend Steve Klassen stomping cliffs on the Bec des Rosses! INSPIRING… #FTW19 Verbier Valais Wallis

Geplaatst door Freeride World Tour op Woensdag 27 maart 2019

Gerelateerde posts:

Meer Freeride:

Meer Freeride