Nieuws - 28 januari 2017   12:25 6 manieren om je spullen minder snel te laten stelen

Door:

Helemaal kan je het niet tegenhouden, helaas, maar je kunt er wel met een paar handige tips voor zorgen dat ze die van jou laten liggen. Wel zo handig wanneer je net een nier hebt verkocht om dat nieuwe board of ski’s te kunnen rijden, toch? Daarom hebben wij er een aantal voor je op een rijtje gezet!

We waren de review aan het schrijven over de Safeman en eigenlijk zette dat ons meteen een beetje aan het denken. Want hoe deden we dat voor deze review eigenlijk? Lieten we die ski’s gewoon buiten op de plek liggen waar we ze uitgedaan hadden en stonden we er nooit echt bij stil? Of hadden we er altijd al een mooi idee voor uitgevonden die tot nu toe altijd werkte?

Ja, dat bleek dus gewoon de eerste variant te zijn hè… En achteraf gezien waren we erg verbaasd dat we er met zo’n naïeve gedachte toch aardig vanaf waren gekomen. Op een enkele keer na was er namelijk nog niets gestolen en dat terwijl ze écht wel eens lang buiten bij de après-ski hebben gelegen.

Ergens is dat ook wel de kracht van het wintersporten, gewoon met je tengels van iemand anders z’n spullen afblijven en lekker met je eigen gear huiswaarts gaan. Maar goed, je ontkomt er niet aan en dan is het beter om het voor te zijn dan achteraf te moeten constateren dat de wereld veranderd is. Dat laatste dachten wij overigens soms ook wel eens hoor, ook al kwam dat meer omdat we zelf op de verkeerde plek aan het zoeken waren.

Het hoeft dus niet altijd aan iemand anders te liggen, maar toch hebben we bij deze even een aantal tips neergezet waardoor de kans groter wordt dat je, uiteraard in nuchtere toestand, aan het einde van de dag je spullen nog steeds terug kunt vinden. En dat ze staan te popelen om met jou mee te gaan.

1. Verspreid je spullen

Het klinkt misschien heel debiel, maar het werkt. Voor ski’s dan. Er is namelijk niemand die een setje ski’s gaat jatten en daarmee nog even drie rondjes loopt om te kijken waar deel twee gebleven is. Voor hen moet het zo snel en zo smooth mogelijk verlopen anders zijn ze de sjaak. En dat willen ze niet. Daarom is het verstandig om je ski te verwisselen met een iemand die je kent. Zij leggen hun ski’s op een plek neer en datzelfde geldt voor jou. Nu hoef je ze natuurlijk niet aan de andere kant van het dorp te leggen, maar te dicht bij elkaar is ook niet handig. Verder is het voor een snowboard uiteraard wel wat lastiger en ditzelfde geldt voor stokken. Daar hebben dieven meestal ook al genoeg aan één. Daarom kan je voor een snowboard beter uitgaan van…

2. Verstop je spullen

…Het verstoppen! Het vinden van een goede plek om je gear te verstoppen is en blijft een simpele en effectieve manier om ze te ‘beveiligen’. Je hebt hier namelijk een paar opties voor. Achter een deur bijvoorbeeld. Of een dikke boom. Of onder wat sneeuw, het zijn allemaal mogelijkheden, maar de handigste is wel achter iemand anders z’n gear! Want tja… Als we dan toch op de tour gaan dat we onze gear willen behouden is het ieder voor zich tijdens de après-ski hè. Enige is wel dat je, in het geval van die andere personen hun gear, er voor moet zorgen dat zij niet eerder weggaan dan jij.

3. Gebruik de lockers waar ze voor zijn

Niet ieder resort heeft het, maar wanneer je de mogelijkheid hebt zouden we het zeker aanraden. Het kost natuurlijk wel even een paar euro om ’t voor een hele week te huren, al zal het nog wat duurder worden wanneer je gear er niet meer is. In Kaprun op de Kitzsteinhorn heb je bijvoorbeeld van die lockers waar je gewoon al je spullen in kwijt kunt én waardoor je zeker weet dat je de volgende dag die krengen nog hebt. Plus, een aantal van die lockers geeft je ook de mogelijkheid om je schoenen er in te droppen waardoor je zonder al te veel problemen over de parkeerplaatts kunt lopen. Om richting de bar onderaan de gondel te gaan, of richting je auto natuurlijk.

4. Leg je spullen in de auto

Het kan niet altijd, maar soms heb je van die plekken waar de après-ski én de parkeerplaatsen precies naast de pistes liggen. Dit is natuurlijk ronduit top! Dan hoeft er sowieso niet ver gelopen te worden, maar het is ook perfect om je spullen meteen te dumpen. Even op en neer naar de auto en je kunt met een gerust hart richting de warme of koude drankjes. Plus, naderhand hoef je niet meer te zoeken naar je spullen. Dat interesseert je aan het begin niet zoveel, maar op het einde zal je je nuchtere jij op zijn of haar schouders kloppen.

5. Koop een Safeman

Nee, dit is geen extra reclame voor de beveiligingsgadget die we getest hebben, wij zijn gewoon fan geworden en met ons vele anderen. Wanneer je bijvoorbeeld in Saalbach ski’s huurt krijg je ‘m er zelfs gratis bij! Het is namelijk én handzaam én makkelijk mee te werken én niet duur én je kunt gewoon met een gerust hart over de bar heen kruipen terwijl je de slechte duitse schlagers door de speakers hoort galmen.

Safeman

Enige waar je wel even op moet letten is dat je je sleutels van je beveiligingsgadget niet kwijt raakt, anders ben je écht ver van huis. Maar goed, dat ben je waarschijnlijk al wanneer je ook écht over de bar heen kruipt. Wil je lezen wat wij verder van de Safeman vonden? Lees dan hierrrr onze review.

6. Leg je spullen in het zicht

Een inkoppertje, maar je moet er wel opkomen! Wanneer je gaat lunchen hoeft het niet zo’n punt te zijn want dan ga je zitten en zie je je ski’s of snowboard, ook al is dat voor het pilsen in de après-ski wel even een ander verhaal. Enige wat je kunt doen is een hoge tafel aan de buitenkant van de tent fixen, maar dan moet je maar net geluk hebben dat die après-ski bar ruiten heeft waarmee je naar buiten kunt kijken. Een ander idee is dat je eerst even kijkt naar plekken waar camera’s hangen, want dat weet de FC. Jatploeg natuurlijk ook waardoor ze er niet meer komen. Als je én op een plek zit waar geen ruiten zijn én er zijn geen camera’s, dan eh… kan je wellicht deze tip voor deze keer even overslaan.

Zo, bij deze heb je zes mogelijkheden om je spullen wat minder snel te laten stelen. Heb jij nou zelf ook nog eens iets creatiefs verzonnen wat tot op heden altijd nog heeft gewerkt? Share het met ons in de reacties of via info@snowchamps.nl en we zullen ‘m er bij zetten!

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws