Nieuws - 3 april 2021   18:38 65-jarige overleeft 5 uur onder lawine in Oostenrijk

Door:

Een klein wonder in Oostenrijk. In het Sulztal is een 65-jarige begraven onder een lawine en na ongeveer 5 uur werd hij levend gered! 

Normaal gesproken nemen de overlevingskansen onder een lawine drastisch af na 15 minuten tijd en het komt dan zeer zelden voor dat iemand er nog zonder zeer zware gevolgen levend uit komt. Toch is het nu wel gebeurd in het Oostenrijkse Sulztal, wat een van de uitlopers van het Ötztal is.

Gisteren net voor de middag ging daar namelijk een lawine naar beneden, vermoedelijk afgezet door de 65-jarige man zelf. De man was in het Sulztal onderweg naar de Amberger Hütte toen de sneeuwmassa naar beneden kwam en de man begraven werd.

De lokale lawinedienst kreeg om 12.10 uur het bericht dat iemand de sporen van een lawine had gezien en hoewel de reddingsdienst direct uit rukte omdat het niet uitgesloten kon worden dat er iemand onder de sneeuw lag, konden ze op dat moment nog niet veel doen vanwege de dreiging van andere lawines in het gebied.

Uiteindelijk kon rond de klok van 5 uur de actie daadwerkelijk ingezet worden en konden in totaal 40 mensen beginnen met een sondeeractie, waarop de man ontdekt werd. Na meer dan vijf uur onder de sneeuw bleek de man nog te leven en heeft hij ontzettend veel geluk gehad, hij is naar het ziekenhuis gebracht en maakt het goed.

Vermoedelijk heeft de man kunnen overleven doordat hij terecht kwam op een lading mos, waardoor hij toch nog iets van zuurstof kon krijgen. Daarnaast heeft hij vermoedelijk zelf een soort pocket om zich heen kunnen graven terwijl de lawine over hem heen rolde, waardoor hij dus voldoende ademruimte had om de vijf uur te overleven.

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

WTF

18 april 2021

Zondag WTF #425

Weer een week lockdown ellende, alsof we er nog niet genoeg hebben gehad. Hoe dan ook, chill er op los, de WTF staat voor je klaar!  Lees Meer…

Meer Nieuws