Nieuws - 24 november 2017   15:01 66-jarige Nederlander overleden door aanrijding met Pistenbully in Sölden

Door:

Twee dagen geleden vond een triest ongeval plaats in het Oostenrijkse Sölden. Een skiër werd daar op de pistes overreden door een Pistenbully en de Nederlander kon het niet meer navertellen. 

Afgelopen woensdag rond de klok van 12 uur vond het ongeval plaats op piste 24 vlakbij de Einziger skilift. Hier was een medewerker bezig met het plaatsen van valnetten toen hij de skiër over het hoofd zag en achteruit begon te rijden met een Pistenbully. Hierbij werd de skiër overreden en ondanks directe reanimatiepogingen overleed de man ter plekke.

Het zou gaan om de 66-jarige Nederlander Eef Mokkink die actief was als presentator bij RTV Hattem en als reisleider bij de Vereniging van Gehandicapte Wintersporters. Mokkink verloor door de gevolgen van kinderpolio vrijwel alle werking van zijn rechterbeen en hij was al ruim 16 jaar actief bij de vereniging.

Er is nog een onderzoek gaande naar dit ongeval en de discussie over het gebruik van Pistenbully’s op geopende pistes is hiermee ook weer gestart. In verschillende gebieden is dit namelijk al niet meer toegestaan en mogen de Bully’s alleen buiten openingstijden rijden, maar in Sölden is zo’n verbod nog niet actief. Mogelijk dat hier alsnog verandering in gaat komen, omdat veel wintersporters de Bully’s over het hoofd zien of de gevaren niet goed inschatten.

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws