Nieuws - 27 december 2016   13:41 72-jarige man stuurt auto de piste op in Zell am See

Door:

“Hmm, dit is wel een hele bijzondere weg?” Je denkt dat die verhalen van mensen die blindelings de navigatie volgen, en daardoor in ravijnen vallen of een weiland omploegen, alleen in films en series te zien zijn, maar dat is dus niet zo. Een man van 72 wist het gisteravond te presteren in Zell am See! 

Ja hoor, dit is er eentje voor in de boekjes! Een Duitse toerist ging gisteravond rond half 9 op pad met z’n Volkswagen en zette de navigatie aan om op z’n bestemming te komen. Op de een of andere manier heeft hij een afslag gemist en dacht hij dat een klein bergweggetje de juiste route was, waarop z’n navigatie doodleuk de route aan heeft gepast en er vanuit ging dat deze weg, net als de zomer, gewoon te rijden is met je auto. Maar ja, dan kom je dus ineens de pistes tegen…

De Duitse man bleef anderhalve kilometer op een besneeuwd pad rijden dat eigenlijk volledig afgesloten is tijdens te winter, maar blijkbaar heeft hij de waarschuwingsbordjes niet gezien. De reden voor de afsluiting is namelijk dat een piste van Zell am See over deze weg heen gaat en die kwam hij dan ook ineens tegen. De man was in ieder geval volle bak dedicated, want hij bleef maar gas geven totdat de auto midden op de skipiste zichzelf ingegraven had en geen kant meer op kan. Ja, daar sta je dan!

Zell am SeeFoto: Feuerwehr Zell am See

Om het nog mooier te maken, de man had nog eens drie inzittenden in de auto die het blijkbaar ook allemaal niet in de gaten hadden. Omdat de auto zich dus volledig in de sneeuw gegraven had en de terugweg én bergaf én een grote ijsplaat was konden ze nergens meer heen. De pistedienst moest erbij komen en de vier inzittenden, waaronder dus ook de 72-jarige chauffeur, hebben een ritje met de Pistenbully gekregen terug naar het dorp terwijl de auto moest blijven staan. Die hebben ze vanochtend pas uit de sneeuw kunnen trekken en veilig naar beneden kunnen brengen.

De 72-jarige man heeft tegen de politie overigens nog laten weten dat hij de bordjes van de wegafsluiting wel heeft gezien, maar dat hij toch volledig vertrouwde op z’n navigatie.

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

WTF

23 juni 2019

Zondag WTF #334

Het nationale hitteplan is in gang gezet, dus dat wil zeggen dat je nog harder moet chillen. We’ve got your back!  Lees Meer…

Meer Nieuws