Nieuws - 7 februari 2020   9:33 Aardverschuiving beschadigt connectie tussen Orelle en 3 Vallées

Door:

Een harde klap voor het Franse dorp Orelle. Een aardverschuiving heeft de liftverbinding met de rest van 3 Vallées beschadigd en het is nog afwachten wanneer deze weer open gaat.

De enige lift die de connectie met de rest van 3 Vallées mogelijk maakt, de 3 Vallées Express, is flink beschadigd. Een van de liftpalen is verschoven en dan is het uiteraard niet mogelijk om de boel draaiende te houden. Inmiddels is de lift volledig afgesloten en een team van techneuten moet nu gaan controleren wat de exacte schade is.

Een eerste onderzoek heeft aangetoond dat de schade ‘significant’ is en dat er mogelijk nog meer verschuivingen plaats kunnen vinden. De liftpaal die beschadigd is zal gerepareerd moeten worden en hoe lang dat gaat duren, is nog onbekend.

Man en macht

Het gebied heeft laten weten dat er keihard gewerkt wordt om de boel zo snel mogelijk weer draaiende te krijgen, maar wanneer dit gaat gebeuren blijft dus nog afwachten. Tot dusver is alvast bekend gemaakt dat deze lift tot en met zaterdag dicht blijft, maar de kans is al vrij groot dat het tot minimaal 16 februari gaat duren en mogelijk zelfs nóg langer.

Voor Orelle is dit een aardig gevoelige tik, aangezien het gebied zelf niet over heel veel afdalingen beschikt. De connectie met de rest van 3 Vallées via Val Thorens is doorgaans een van de meest gebruikte liften in het gebied, aangezien Orelle een stuk rustiger is, maar wel het hele skigebied kan bereiken.

Omreizen is in ieder geval geen optie voor de meeste wintersporters. Val Thorens bereiken duurt ongeveer 2 uur met de auto, omdat er helemaal om de berg heen gereden moet worden. De vakanties staan op het punt om te beginnen, waardoor het een serieus probleem is voor het gebied. Wat voor impact dit gaat hebben is nog heel erg onduidelijk, maar de kans is vrij groot dat er her en der de nodige claims gaan komen van vakantiegangers.

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws