Nieuws - 8 januari 2019   8:32 Acht-jarige verongelukt met slee op zwarte piste

Door:

Triest nieuws uit Italië, daar ging het gisteren volledig mis in het gebied Ritten in Zuid-Tirol. Een acht-jarig meisje kwam met haar slee op een zwarte piste terecht en kon het niet navertellen! 

Het acht-jarige meisje Emily Formisano was samen met haar vader, moeder en broertje naar Ritten afgereisd om een dagje in de sneeuw te spelen, maar dat liep volledig verkeerd af. Samen met haar moeder wilde ze een rondje rodelen op de rodelbaan, maar door een fout kwamen ze op een gedeelte van het skigebied terecht waar rodelen niet is toegestaan.

Ze pakten de stoeltjeslift naar boven, maar de rodelbaan begon bij het middenstation. Beide gingen ze helemaal naar boven, waar ze alleen maar een zwarte piste tegen kwamen in plaats van de verwachte rodelbaan.

Aan het begin van de piste stond een waarschuwingsbord dat het om een zwarte skipiste gaat en dat rodelen daar verboden is, maar dat bord heeft de moeder mogelijk niet gezien of niet begrepen, aangezien de tekst alleen in het Duits was en de familie Italiaans is.

Overleden

Het meisje en haar moeder zaten vervolgens op één slee en al snel kwamen ze in de problemen. De piste begon redelijk vlak, maar al snel kwam er een knik gevolgd door een hele steile afdaling. Daar raakten ze de controle kwijt en de slee sloeg daardoor met grote snelheid tegen een boom aan. Het acht-jarige meisje was op slag dood. Haar moeder liep zware verwondingen op en is naar het ziekenhuis afgevoerd.

De politie is direct begonnen met een onderzoek naar het ongeval en de kans is groot dat het daar niet bij blijft. De moeder hangt namelijk mogelijk nalatigheid boven het hoofd, maar ook het skigebied zelf kan in de problemen komen. Hoewel er in Zuid-Tirol vooral Duits gesproken wordt, is het een gebied waar ook veel Italiaans sprekende bezoekers komen en de informatie op het bord was alleen in het Duits beschikbaar. Het is niet uitgesloten dat het gebied sancties opgelegd krijgt voor het niet correct aanbieden van veiligheidsinformatie.

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

WTF

16 juni 2019

Zondag WTF #333

Al depressief, wetende dat de zomer nog heel lang gaat duren? We feel you. Tijd om de realiteit weer even te ontsnappen, het is WTF o’clock!  Lees Meer…

Meer Nieuws