Nieuws - 31 maart 2020   19:40 Advocaten bereiden mogelijke rechtszaak voor tegen coronabeleid in Oostenrijkse skigebieden

Door:

Terwijl de coronacrisis nog in volle vaart bezig is, is een groep advocaten al bezig met de volgende stappen. Het lakse handelen van Oostenrijk in verschillende skigebieden is de aanleiding voor een mogelijke rechtszaak. 

De officiële rapporten zijn nog lang niet afgerond, maar dat weerhoudt men niet van het nemen van stappen. Er wordt gesteld dat de Oostenrijkse overheid zeer laks heeft gereageerd en dat de aanpak heeft gezorgd voor zeer ernstig zieke personen en mogelijk zelfs doden.

Een officieel rechtszaak is er nu nog niet en er wordt nog gekeken of er een rechtszaak gestart kan worden op basis van ‘het roekeloos in gevaar brengen van mensen’. Uiteraard heeft dat alles te maken met de manier waarop volgens critici de economische belangen zwaarder hebben gewogen dan de gezondheid, waardoor er dus veel besmettingen bij konden komen en het virus zich kon verspreiden als een olievlek.

Er wordt in ieder geval gezocht naar getuigen die zouden kunnen bevestigen dat de sluiting van skigebieden vertraagd is vanwege commerciële redenen. Wat voor personen dan gezocht worden is niet helemaal duidelijk, maar dat zal ook pas ook in een later stadium verder bekend worden.

Verder kijken de advocaten nu bij wie de schuldkwestie zou moeten liggen en of het verwijtbaar handelen van de overheid is, of dat het wellicht toch de lokale autoriteiten zijn geweest die deze keuze los van de overheid hebben gemaakt. Zoals het er nu naar uit ziet wil men het officiële rapport in ieder geval niet afwachten en wordt er gas gegeven op deze kwestie. Gaat ongetwijfeld vervolgd worden!

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

En, volledig lam het terras af gekropen? Of heb je de stad leeggekocht? Hoe dan ook, op zondagavond moet je maar één ding doen: chillmode XL!  Lees Meer…

WTF

25 april 2021

Zondag WTF #426

Terwijl het winterseizoen er wel zo’n beetje op zit, is er in ieder geval een beetje licht aan het einde van de tunnel. Klaar voor de terrassen?  Lees Meer…

Meer Nieuws