Nieuws - 27 januari 2019   14:59 Aksel Lund Svindal stopt na WK met wedstrijden

Door:

“Het is goed zo”, aldus Svindal. Vandaag heeft hij vanuit Kitzbühel aangekondigd na de aankomende Wereldkampioenschappen te stoppen met het skiën van wedstrijden! 

Aksel Lund Svindal is toch wel een van de meest succesvolle skiërs van de huidige generaties en in zijn prijzenkast hangen 17 Olympische medailles, waaronder twee gouden. Tijdens de Spelen van 2018 wist hij nog goud te pakken op de afdaling, terwijl hij acht jaar eerder al goud pakte op de Super-G in Vancouver.

Daarnaast is hij vijf keer wereldkampioen geweest en in het World Cup circuit heeft hij 36 overwinningen weten te scoren. Nu komt er dus een einde aan zijn carriere. “Ik ben blij dat ik nu de knoop heb doorgehakt en me kan concentreren op het WK”, aldus Svindal.

Het WK alpineskiën gaat verreden worden tussen 5 en 17 februari en dat zal dus de laatste wedstrijd zijn waar de Noorse skiër aan mee gaat doen. Na een harde crash in 2016 tijdens de Hahnenkamm Rennen in Kitzbühel kampt Svindal met knieproblemen en dit is dan ook een van de factoren voor het besluit van de succesvolle skiër.

Voor Svindal is het WK een van de favoriete competities en nadat hij de vorige editie in 2017 moest overslaan door een blessure, wilt hij maar wat graag nog één keer knallen tijdens de aankomende editie. In het Zweedse Åre gaan deze wedstrijden verreden worden.

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws