Nieuws - 2 februari 2018   8:45 Alex Hooftman Blogt #1: FWQ vanuit een caravan

Door:

Freerider, en tevens onze blogger, Alex Hooftman heeft de eerste wedstrijden van het seizoen verreden en buiten dat heeft hij ook nog eens aardig wat meters door de sneeuw gemaakt. Maar hoe keek hij terug op vorig seizoen, wat zou hij dit jaar willen bereiken en waar zit Alex Hooftman op dit moment? Lees het in z’n nieuwe blog!

Anderhalve maand geleden lag ik er nog onder om hem op te knappen, en nu zit ik er warm en knus in: de caravan die vorig jaar is aangeschaft is om mee rond te reizen naar wedstrijden en poedersneeuw. De winter van 2016-2017 was qua sneeuwcondities slecht, heel slecht, maar toch één van de beste winters ooit. Want het gaat niet om de sneeuwcondities die je krijgt, maar om wat je er mee doet en afgelopen jaar is één van de leerzaamste seizoenen geweest tot nu toe. Ik heb namelijk zo hard mogelijk door de meest slechte sneeuwcondities skien en lijnen proberen te rijden.

Helaas hebben we net te horen gekregen dat de FWQ in Kappl, de 4e wedstrijd van het seizoen, is afgelast ivm slecht zicht en lawinegevaar. Ik ben niet de enige op de parkeerplaats, naast mij staat een grote gele Amerikaanse schoolbus, een hostel op wielen, en 4 campers. Allemaal riders en ondertussen ook vrienden, op zoek naar poeder en ik hoef je niet te vertellen dat er daarvan genoeg was. Natuurlijk is het altijd balen als een wedstrijd wordt afgelast, maar het “verdriet” werd opgevangen door een hele hoop sneeuw!

Elke winter stel ik een aantal persoonlijke doelen, dit jaar ga ik bijvoorbeeld proberen de top 50 binnen de Freeride World Qualifier te bereiken. Een hoog doel en daarom is een goede voorbereiding belangrijk. In de zomer staat trainen dan ook centraal. Voor mij een heel afwisselende training, want zo sta ik in de zomer graag op mijn wakeboard, maar natuurlijk moeten er ook uren in de sportschool gemaakt worden om de benen ski-fit te maken. Vanaf oktober begint het skiseizoen bij de skischool in mijn dorp, dit betekent dat ik hier dan veel aan het werk ben, maar hier zijn dan ook altijd mijn eerste skimeters, en dat zijn er heel wat op een rolbaan.

Nu de winter weer is begonnen heb ik er ondertussen al wat wedstrijden erop zitten. De eerste 3 wedstrijden in Verbier zijn alleen niet helemaal volgens plan gegaan. Twee keer een belangrijke feature gemist waardoor er een tegenvallend resultaat overbleef. Desalniettemin was het een super week! Ook al was het met 4 man, (2 belgen, een duitser en ik) in een camper slapen voor een week is nog een aardige uitdaging. Maar zo leer je elkaar ook wel weer echt goed kennen. Iedereen moet even z’n eigen plek vinden om ze spullen neer te leggen en z’n gear te kunnen drogen, want naast sneeuw is er ook wel een buitje met regen over ons heen gekomen. Gelukkig waren er ook nog een paar dikke dagen met zon, en hebben we wat beelden kunnen schieten, waaruit een heel dikke edit is gekomen.

Voor nu ligt de focus op Engadinsnow, een wedstrijd in Silvaplana Corvatsch, Zwitserland. Deze wedstrijd zal tussen 1 en 4 februari plaats vinden. Uiteraard gaan we daar met de caravan heen, en zal er weer een kleine campingplaats gemaakt worden met alle Campers die aanwezig zijn.

Via Snowchamps zal ik je op de hoogte houden van mijn avonturen, maar wil je graag dagelijks op de hoogte gehouden willen worden van alles wat ik doe? Geef dan gerust een duimpje omhoog op mijn Facebook of Instagram!

Bron:

Fotocredit: thomasbekker.com

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

WTF

12 juli 2020

Zondag WTF #387

Weer een zondag overleefd? Good! De chillmode heb je wel verdiend, toch? Wat dacht je van waterskiën tussen de sneeuw met een sneeuwscooter op je pickuptruck? ‘MURICAA!  Lees Meer…

Het is juli en de mussen vallen van het dak, maar de mogelijkheid om te solliciteren bij de hoogste open air bar van Europa is zojuist weer gestart. Dus, wie heeft er enorm veel zin om een uniek seizoen te draaien in de sneeuw en aan de slag te gaan bij de 360 Bar in Val Thorens? Lees Meer…

Meer Nieuws