Nieuws - 26 april 2016   18:53 All You Need To Know voor Dutchweek Val Thorens 2016!

Door:

Nog een paar dagen en dan wordt het Franse Val Thorens weer volle bak overgenomen door hordes Nederlanders die de Fransozen wel even laten zien hoe je een wintersportseizoen af moet sluiten. Met z’n allen nog één keer de sneeuw in duiken en uiteraard weer keihard feesten, de Dutchweek gaat op 30 april van start! Om je zo goed mogelijk voor te bereiden hebben wij alle ins en outs voor deze week nog een keertje op een rijtje gezet dus klik snel door want dit is alles wat je moet weten! 

Als er één wintersportweek is die je echt een keer mee moet maken dan is het absoluut de Dutchweek. Heel Val Thorens zit dan vol met Nederlanders die vlak voor het einde van het seizoen helemaal uit hun stekker gaan en de winter een passend vaarwel geven. Net zoals de voorgaande edities zullen we je ook deze keer weer van alle informatie voorzien zodat je straks precies weet waar je moet zijn voor de dikste party’s en hoe dat dorp nu precies in elkaar zit.

Bereid je in ieder geval maar vast voor op rare blikken wanneer je zegt dat je in mei nog even een weekje sneeuw meepakt en zorg er ook maar voor dat je een gepast antwoord hebt op de vraag “ligt er nog sneeuw dan?”. Net als de voorgaande jaren zal deze Dutchweek weer tijdens de meivakantie plaats vinden en dat is deze keer tussen 30 april en 6 mei. Gedurende deze week zal het Franse dorp bol staan van de gezelligheid, een geweldige sfeer, ‘s werelds grootste DJ’s en natuurlijk heel veel Nederlanders die volle bak aan het partyen zijn! Als je nog twijfelt of je moet gaan of niet, boek dan zo snel mogelijk. Deze week mag je simpelweg niet missen!

Algemene informatie

Zoals altijd nemen we eerst even de algemene informatie door want het is nooit verkeerd om je Val Thorens kennis weer een beetje op te krikken! Waar ligt het dorp bijvoorbeeld, hoeveel pistes kan je er vinden en waar zijn die party’s te vinden?

Val Thorens

Het dorp Val Thorens ligt in de Franse regio Savoie en is officieel het hoogst gelegen wintersportdorp van Europa, met een ‘dalhoogte’ van 2300 meter. Dit is dan ook meteen een van je antwoorden op die vraag of er in mei nog sneeuw te vinden is, want dit dorp ligt zo hoog dat je zelfs in deze periode nog kilometers kan maken!

Val Thorens is bovendien onderdeel van Les Trois Vallées, wat het grootste aaneengesloten skigebied ter wereld is. In totaal is er ongeveer 600 kilometer aan pistes te vinden, al zijn die niet allemaal te bereiken tijdens de Dutchweek. De liften in dit gebied brengen je naar een hoogte van 3200 meter en vandaar heb je mogelijkheden genoeg om de sneeuw te proeven met pistes voor alle niveau’s.

Maar goed, Val Thorens is niet alleen bekend vanwege z’n hoogte of de hoeveelheid pistes, het gebied leent zich ook heel erg goed voor feesten! Er zijn heel wat barren en uitgaansgelegenheden te vinden, maar daarover vertellen we je later meer. Al met al heeft het Franse dorp dus de perfecte combinatie om de Nederlanders een epische week te geven en dat zal dit jaar niet anders zijn. Om je alvast een beetje wegwijs te maken in het dorp zelf hebben we deze kaart voor je opgesnord:

Dutchweek Val Thorens

En uiteraard mag een pistekaart ook niet ontbreken!

Dutchweek

Dutchweek

De Dutchweek is begonnen zoals zoveel grote feesten zijn gestart. Iemand komt met een idee, dit wordt leuk opgepakt en binnen no-time loopt het eigenlijk totaal uit de hand! In 1991 begon Snowtime met dit feest en in de jaren daarna is de Dutchweek alleen maar groter en groter geworden. Inmiddels is het uitgegroeid tot dé feestweek voor Nederlanders en staat het bekend als een van de beste sluitingsweken van de Alpen.

Het dorp wordt dus bijna volledig overgenomen door de Nederlanders al zal je hier en daar ook nog wel wat internationale bezoekers tegenkomen! Want zeg nu zelf, Nederlandse feestjes zijn gewoon heel erg gezellig en dus zal je ook zeker nog wel een paar Britten, Fransen en Belgen tegenkomen tijdens de Dutchweek. En alhoewel Koningsdag door de wijziging van de datum geen onderdeel meer kan zijn van de Dutchweek zal je het oranje tintje nog ruimschoots tegen gaan komen, deze week is eigenlijk een grote Koningsdag!

Partyspots

Één ding mag inmiddels wel duidelijk zijn, aan feestjes is er absoluut geen gebrek! In Val Thorens zijn er sowieso al zo’n 70 uitgaansgelegenheden te vinden en aankomende week zal het dorp helemaal op z’n kop staan. Tijdens de Dutchweek gooien de meeste uitgaansgelegenheden er nog een extra schepje bovenop zodat je zeker weet dat je volle bak kan après-skiën.

De centrale plek van de Dutchweek is de welbekende 360-Bar en dit is dé locatie van Dutchweek Festival. Hier kom je aan met je ski’s of snowboard en kan je doorgaan met feesten totdat de avond valt! Daarna kan je de afdaling naar het dorp pakken waar vanaf 17.00 uur de Snowtime Feesttent z’n deuren open gooit. Tussendoor pompen ook de rest van de barren de muziek door de speakers en het bier door de tap en dit duurt meestal tot een uur of 2 ‘s nachts. Dan kan je natuurlijk aftaaien naar je bed, maar de echte die-hards kunnen gewoon doorgaan met de discotheken in Val Thorens!

Dutchweek Festival bij de 360 Bar

Zoals gezegd is de 360 Bar de centrale plek van de Dutchweek en dit is dan ook meteen dé spot voor de allergrootste feesten! Deze bar ligt midden op de piste en geeft je daarom het ultieme gevoel van feesten in de sneeuw. ‘s Werelds grootste DJ’s staan hier klaar om je een epische week te geven en met namen als Benny Rodriguez, Roog, Erick-E en Chris Rox komt dat sowieso goed!

Bij de 360 Bar kan je vanaf 11.00 uur ‘s ochtends al terecht om je kater van de vorige dag wat te verzachten en dit doen ze in de volle chillmodus. Tussen 11.00 en 13.00 uur staat het terras namelijk vol met loungestoelen en word je live voorzien van chille muziek. Oftewel, zak lekker onderuit, pak misschien nog even een klein dutje en laad je batterij weer helemaal op voor wat er daarna gaat komen.

DutchweekDutchweek

Om 13.00 uur worden de loungestoelen namelijk opgeruimd en maakt de livemuziek plaats voor het echte werk! Vanaf dan staan de DJ’s en MC’s klaar om er een knettergekke party van te maken en barst het Dutchweek Festival weer helemaal los. Dit feest gaat vervolgens door tot ongeveer 19.00 uur, maar als het écht gezellig is (en dat is het, gegarandeerd) gooien ze er misschien nog een paar plaatjes achteraan. Daarna is het toch echt tijd om de afdaling naar het dorp te maken en je dansmoves daar te showen!

Kaartjes voor de feesten in de 360 Bar zijn te koop via deze website, een Passe Partout waarmee je toegang hebt voor de hele week kost €37,50. Als je niet elke dag aanwezig wilt zijn kan je ook nog aan de deur een kaartje kopen voor één dag, die kost 10 euro!

Dan blijft er natuurlijk nog maar één vraag over. Wie gaan er allemaal draaien in de 360 Bar? Daarvoor verwijzen we je graag naar ons andere artikel, klik daarvoor hierrrr, waarin we uitvoerig hebben gesproken over de volledige line-up!

Après-Ski cafe’s

Val Thorens zit vol met barren en voor de Dutchweek pikken we er even de echte Nederlandse hotspots voor je uit. Het is natuurlijk niet voor niets de Dutchweek!

Le Monde

Midden in het dorp is namelijk de Nederlandse bar Le Monde te vinden. Deze bar mét terras zal je tijdens de Dutchweek voorzien van de rasechte après-ski hits en ook de Nederlandstalige muziek komt hier volle bak aan bod. Aan het begin van de avond is de party nog op het terras te vinden, daarna gaat het feestje verder in warmere sferen als iedereen naar binnen gaat.

Dutchweek

Deze keer zullen Joël Borelli en Vlijmscherp! jou voorzien van de nodige tunes op het terras tussen 17.00 uur en 20.30 uur, maar dat is nog niet alles. Ook Xander de Buisonjé komt nog langs tijdens de Dutchweek en tussendoor krijg je de oude vertrouwde partyrammers te horen. Een absolute aanrader voor de echte Nederlandse partyganger dus!

Meer weten over Le Monde? Check deze pagina!

Snowcafé Val Thorens

Als je even genoeg hebt van de Hollandse Après-Ski dan kan je ook nog altijd in het Snowcafé terecht. Ook dit is een Nederlandse bar die in het verleden door het leven is gegaan als Yorin FM Café en Veronica Snowcafé!

Dutchweek

Qua muziek kan je hier wat meer house, R&B en internationale platen verwachten. Het feestje gaat hier gewoon door tot in de kleine uurtjes, je kan namelijk tot 02.00 uur terecht voor een dansje en een drankje! Meer informatie? Klik hier!

Clubnights

Om 02.00 uur gaan de barren in Val Thorens dicht, maar dat betekent niet dat jij al op één oor moet gaan liggen. Integendeel, je kan gewoon door blijven gaan met de gezelligheid in de nachtclubs van Val Thorens die langer doorgaan!

Malaysia

Dé nachtclub van Val Thorens is de Malaysia en hier gaan de deuren pas om 22.00 uur ‘s avonds open. Het feestje gaat hier door tot 04.00 uur in de ochtend dus de echte nachtbrakers zitten hier helemaal goed. Overigens begrijpen we heel goed dat je van buitenaf gezien niet zo onder de indruk bent van de Malaysia, omdat het er uitziet als een piepklein hokje. Maar schijn bedriegt, wanneer je trap naar beneden neemt kom je in een unit van een ondergrondse nachtclub terecht!

Zoals ieder jaar is de Malaysia een belangrijk onderdeel van de Dutchweek en dat heeft allemaal te maken met de Clubnights. Dutchweek Festival organiseert hier namelijk drie feesten met flinke lineups.

Zondag 1 maart

Dutchweek

Op zondag, als iedereen net weer in de Dutchweek sferen zit, zal de eerste Clubnight plaats vinden en dit gaat sowieso een flinke worden. Roog en Erick E staan namelijk klaar voor een heel dikke back 2 back set en de avond zal verder aangevuld worden door Chris Rox, Jasper Clash en MC Roga.

Dinsdag 3 maart

Dutchweek

De tweede Clubnight gaat op dinsdag van start en dan zal de Malaysia overgenomen worden door het partyconcept JACK! Dit concept heeft in Nederland z’n strepen al verdiend met meerdere feesten en het staat voor de combinatie tussen meerdere muziekstijlen. Niet alleen maar techno, niet alleen maar house, op deze avond worden beide stijlen gecombineerd net zoals ze dat vroeger ook deden!

Benny Rodriguez en Wouter S staan tijdens deze avond achter de decks en zij worden weer gesupport door Jasper Clash, Chris Rox, MC Roga en MC Patrick Brown.

Donderdag 5 maart

Dutchweek

De laatste Clubnight van deze Dutchweek staat helemaal in teken van bevrijdingsdag en ook dan zal het dak er weer afgaan! De tunes worden die avond verzorgd door Franky Rizardo, Ferreck Dawn, Leroy Styles, Chris Rox & Jasper Clash. De avond wordt vervolgens weer aan elkaar gepraat door MC Patrick Brown!

Tickets

Voor iedere Clubnight kan je of aan de deur een kaartje kopen of bij de entree van 360 Bar en dan ben je 10 euro per avond kwijt. Voor de partyganger die alle drie de feesten mee wilt maken kan je wederom een passe partout kopen, dat kan via deze website voor 25 euro en dan heb je toegang tot alle avonden!

Snowtime Feesttent

Een van de feestgelegenheden die absoluut het bezoeken waard is is de Snowtime Feesttent! Deze massive partytent staat midden in het dorp en hij is daardoor ook niet te missen. Iedere dag gaat de muziek hier om 17.00 uur van start en tijdens de Dutchweek word je getrakteerd op muziek van coverbands én DJ’s. Zo staat de coverband Vangrail traditiegetrouw op te treden in deze tent en dit jaar worden ze aangevuld door The Tour en de Nederpop All Stars.

Dutchweek

Leo Blokhuis, die al jarenlang op de radio te horen is en heel wat prijzen achter z’n naam heeft staan, is dit jaar aanwezig om je niet alleen te voorzien van de echte muziektoppers uit de laatste 25 jaar, hij gooit er ook nog eens de Top 2300 Popquiz tegenaan! Tot slot is er nog het DJ duo Funku Risotto te vinden, die ook al tijdens Solar Festival en Open Air hebben mogen draaien en ook De Buren van Armin gaan je van heel veel tunes voorzien.

Toegang tot dit feest is niet helemaal gratis, het kost je ongeveer 9 euro per dag maar je moet er wel snel bij zijn. Bij de feesttent worden deze dagbandjes voor iedere dag verkocht, maar als de tent vol zit kan je er niet meer bij! Zorg dus dat je op tijd bent om niks te missen en voor het hele programma kan je hierr terecht.

Andere activiteiten

Naast al het feestgeweld zou je haast vergeten dat je ook nog gewoon in de sneeuw zit en dus lekker de pistes aan kan vallen! Gelukkig is daar ook aan gedacht door de 360 Bar en Snowtime.

Test Event bij 360 Bar

Ieder jaar wordt er naast de 360 Bar een testevent opgezet voor de Dutchweek, waar je de nieuwste wintersportgear alvast aan de tand kan voelen. Hier staan de nieuwste ski’s en snowboards voor je uitgestald, al houden ze nog even geheim om welke merken het precies zal gaan. Het testen van materiaal is bij de 360 Bar ook nog eens helemaal gratis en het enige wat je moet doen is je ID meenemen!

Welke merken er zijn laten ze dus nog even in het midden, maar tijdens voorgaande jaren was er serieus goede gear te vinden. Wil je dus alvast een setje ski’s of snowboard testen voor het volgende seizoen? Sla je slag! Poederbaas zal ook weer aanwezig zijn bij de 360 Bar dus als je nog behoefte hebt aan een warme muts dan weet je waar je moet zoeken.

Test & Ride Center van Snowtime

Ook Snowtime heeft ieder jaar weer het Test & Ride Center in Val Thorens waar aardig wat merken te vinden zijn! Dit jaar heb je bijvoorbeeld de keuze uit de merken Head, Atomic, Salomon, Rossignol, Elan, Nitro en Sinner. Het testcenter is te vinden bij Chalet de La Marine en hier zullen verschillende experts van deze merken aanwezig zijn om jou te adviseren over alle gear.

Ook het Test & Ride Center van Snowtime is dit jaar weer volledig gratis en het enige wat je ervoor moet doen is jezelf even melden bij de Snowtime organisatie met een geldig ID bewijs. Je krijgt dan een testkaart waarmee je weer bij het Test & Ride Center terecht kan!

Meer Dutchweek

Inmiddels hebben we je bijgepraat over alles wat de 2016 editie van de Dutchweek te bieden heeft, maar dit is absoluut niet het laatste wat wij over deze week zullen schrijven! Later deze week schrijven we namelijk nog een uitvoerig weerbericht speciaal voor de feestgangers in Val Thorens, zodat je ook weet of je genoeg hebt aan een t-shirt of dat je je drie-lagen systeem weer uit de kast moet halen. Blijf Snowchamps dus in de gaten houden en vergeet niet ons te liken op Facebook, volg ons op Instagram en natuurlijk op Twitter voor nog veel meer updates rondom deze week!

Ben je zelf aanwezig tijdens deze Dutchweek? Laat het ons weten via Facebook en Twitter want dan doen we er eentje! Wij zullen namelijk ook aanwezig dus als je ons ziet, schiet ons aan want hoe meer mensen hoe meer vreugd. Deel je ook je vetste foto’s en video’s met ons via Facebook, InstagramTwitter of via de mail en wie weet vind je jezelf terug in een van onze artikelen!

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws