Nieuws - 30 oktober 2016   18:26 Alpinist overleden in Kaprun

Door:

Op 29 oktober is er in het Oostenrijkse Kaprun een Slowaakse Alpinist om het leven gekomen. Samen met een andere alpinist was hij bezig aan een bergtour toen een overhangend stuk sneeuw ineens loskwam. 

De Slowaakse Alpinist was een dag eerder begonnen aan een bergtour nadat hij met de Gletscherjet op de Kitzsteinhorn aan was gekomen. Een dag later, op 29 oktober, kwam hij tijdens zijn klim een overhangend stuk sneeuw (corniche) tegen die ineens afbrak. De 41-jarige man viel vervolgens met de corniche 400 meter naar beneden.

De man heeft dit ongeval niet overleefd en was op slag dood. Zijn reisgenoot is volgens de meest recente berichtgeving niet betrokken geweest bij het ongeval.

Corniches zijn nog altijd grote veroorzakers van ongelukken in de bergen. Deze overhangende stukken sneeuw zijn bijzonder moeilijk in te schatten en kunnen zeer instabiel zijn, waardoor ze ineens loskomen nadat iemand zijn voeten erop zet. Van bovenaf zijn de overhangende sneeuwdelen vaak niet eens te zien en lijkt het op een normaal stuk van de afdaling, maar schijn bedriegt. Ze kunnen ook nog eens een groot gevaar vormen voor andere wintersporters, aangezien een vallende corniche voor gigantische lawines kan zorgen!

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws