Nieuws - 22 april 2019   10:05 Alpinisten gevonden na lawine in Canada

Door:

De drie vermiste alpinisten in Canada zijn gevonden. Na een lange zoektocht heeft de bergredding de drie lichamen geborgen. 

Gisteren zijn de lichamen van David Lama, Hansjörg Auer en Jess Koskelley gevonden nadat ze door een lawine om het leven waren gekomen. Dit werd gisteren bekend gemaakt door de Canadese autoriteiten. Het drietal kwam om het leven na een bergtocht naar Howse Peak over een route die bekend staat als zeer zwaar.

Op dinsdag werd de groep al als vermist opgegeven, maar door lastige condities kon de bergredding nog niet gericht gaan zoeken. Wel werd op woensdag sporen gevonden van een lawine, maar uiteindelijk hebben ze door het grote gevaar de zoekactie pas kunnen starten op zondagochtend.

Niet lang daarna werden de lichamen gevonden en geïdentificeerd.

De afgelopen dagen werden er al veel eerbetonen geplaatst aan dit drietal, aangezien ze de afgelopen jaren de grenzen van het alpinisme absoluut hebben weten te verleggen. David Lama wist bijvoorbeeld als eerste ter wereld de 6.895 meter hoge Lunag Ri in Nepal te beklimmen en dat slechts een paar maanden geleden. Hansjörg Auer werd bekend door zijn free climbing tochten, waarbij hij helemaal alleen, en zonder technische hulpmiddelen, meerdere zware routes heeft beklommen. Jess Roskelley werd in 2003 met een leeftijd van 20 jaar de jongste persoon ooit die de top van Mount Everest heeft weten te beklimmen.

Hoe de lawine precies los kon komen is nog altijd niet bekend. De condities waren al wel langere tijd erg tricky in het gebied. Een officieel onderzoek is nog gaande en moet nog uitsluitsel gaan geven.

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws