Nieuws - 23 mei 2019   11:08 American Airlines: geen extra kosten voor wintersportgear

Door:

Je hebt er nog niet direct wat aan als Nederlander, maar het is een ontwikkeling die we graag in de gaten houden. American Airlines stopt met hoge prijzen voor skibagage! 

Het verschilt een beetje per luchtvaartmaatschappij, maar de kosten voor ski- of snowboardtransport in het vliegtuig kan flink aantikken. Zeker in de States vragen ze hoge bedragen voor ‘bijzondere bagageformaten’, maar daar komt dus voor een deel een einde aan.

American Airlines, een van de grootste luchtvaartmaatschappijen in de States, heeft namelijk aangekondigd dat ze per direct de extra fees voor bijzondere bagage het raam uit gooien. Dit betekent dat je voor een setje ski’s of een snowboard straks geen $150,- meer hoeft te betalen, maar alleen nog de reguliere bagageprijs van $30,- hoeft te betalen. En dat scheelt flink!

Bagage die te zwaar is gaat overigens nog wel flink belast worden met kosten die op kunnen lopen tot $200/400 per stuk bagage. De boodschap is dus duidelijk, zorg dat wat je dan ook in het ruim laat stoppen alles behalve te zwaar is, want het gaat je geld kosten.

Overigens is het een goed idee om van te voren te kijken wat de regels zijn bij de maatschappij waar je mee vliegt. De ene is er heel makkelijk in vraagt geen tot bijna geen extra kosten, terwijl de ander juist weer hoge kosten rekent voor ieder ding wat ook maar iets afwijkt. Voor vluchten vanuit Europa is het doorgaans wel goed geregeld, maar in andere delen van de wereld kan je nog wel eens voor een verrassing komen te staan.

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

WTF

22 september 2019

Zondag WTF #348

Als het hartje winter is en je wilt een duik nemen, dan kan je maar beter een bommetje doen. Toch? Wat kan er mis gaan?  Lees Meer…

Meer Nieuws