Nieuws - 15 juni 2019   17:27 Amerikaans bedrijf begint met Heli Mountain Biking

Door:

Dat skigebieden in de zomermaanden overgenomen worden door mountain bikers is niets nieuws meer. Maar heb je ooit gehoord van Heli Mountain Biking? It’s a thing! 

Het idee is vrijwel hetzelfde als de winterse variant met je ski’s of board. Je hangt het zaakje aan een helikopter, je stapt in en even later wordt je gedropt om naar beneden te jagen. Alleen dan wel met je fiets en je komt geen sneeuw tegen.

Whisper Ridge, een bedrijf dat al langere tijd heliski trips aan biedt in het Amerikaanse Utah, is de eerste in de Verenigde Staten die daarmee komt. Vanaf deze zomer heb je de mogelijkheid om je fiets aan een heli te hangen en vervolgens wat zieke lijnen te pakken waar je anders flink voor zou moeten werken.

Tijdens deze trips kom je meerdere pick-up zones tegen waar de helikopter op je staat te wachten, om je vervolgens weer naar boven te brengen zodat je nog meer downhiel meters kan maken.

Kosten

Heliskiën staat erom bekend dat het niet bepaald goedkoop te noemen is, maar de mountainbike variant is blijkbaar toch een stukje goedkoper. Voor nog geen $200,- kan je namelijk een zitje boeken bij het bedrijf en als je er vroeg bij bent, kan je zelfs voor $166,- je ritje boeken. Niet duur voor een helikopter vlucht!

Overigens werkt het niet helemaal hetzelfde als heliskiën, aangezien je bij dergelijke MTB trips wel over de afgebakende paden moet gaan. Puur backcountry rammen is toch iets te gevaarlijk op een fiets, maar het bedrijf geeft je de garantie dat je meer dan genoeg meters kan maken over verschillende soorten terrein, met een uiteenlopende moeilijkheidsgraad.

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

WTF

20 oktober 2019

Zondag WTF #352

De Zwitserse luchtmacht die even een kleine oefening doet en de beste backflip om je zondag af te ronden. Chill er maar weer op los!  Lees Meer…

Meer Nieuws