Nieuws - 31 juli 2018   13:41 Amerikaans bedrijf komt met ‘zelftap systeem’ voor skigebieden

Door:

Zelf je eigen biertje tappen en betalen met je skipas of je contactloze pinpas. Is dat een briljant idee, of juist een recept gedoemd tot mislukken? 

Een Amerikaans bedrijf gaat hier nu mee aan de gang. Het bedrijf genaamd ‘Pour my Beer’ is al jaren bezig met geautomatiseerde biertap systemen en de nieuwste toevoeging in de lijn van producten kan wel eens naar verschillende skigebieden gaan.

Ze noemen ‘m de Sizzle Reel en het is een lange rij met biertappen en RFID readers, waarop je dus bijvoorbeeld met een skipas zou kunnen betalen. Je betaalt dan niet perse per biertje, maar per hoeveelheid bier dat je uit de tap trekt. Kom je aan met een anderhalve liter bucket? Prima, giet maar vol!

Het doel is dat skigebieden bijvoorbeeld een creditcard of een rekeningnummer aan een skipas gaan hangen. Wanneer ze dat gedaan hebben kunnen ze met de pas betalen en het bedrijf Pour my Beer heeft ook al nagedacht over de eventuele problemen die naar boven zouden kunnen komen. Wat doe je bijvoorbeeld met gestolen passen, of gasten die al veel te veel gezopen hebben, maar toch de weg naar de tap weten te vinden? Het antwoord is een soort tijdslot.

Als je binnen korte tijd namelijk twee biertjes afrekent op je skipas, dan moet een medewerker vervolgens een volgende transactie handmatig goedkeuren. Oftewel, ze moeten nalopen of iemand niet volledig bezopen is en nog wel een biertje zou kunnen drinken en of ze niet toevallig van iemand anders zijn pas misbruik maken.

Hoe dan ook, minder rijen in een bar op de piste is altijd fijn! Verwacht dit overigens nog niet op korte termijn in je lokale après-ski bar, want daar is zo’n systeem natuurlijk vragen om gezeik. Maar in een bergrestaurant, waarbij het overgrote deel toch al selfservice is, kan dit absoluut een uitkomst zijn. Heb je toch een versgetapt biertje én je hebt geen gezeik meer dat je niet met een pinpas kan betalen omdat het bedrag te klein is. Win win! Overigens staat zo’n hele unit al in Nederland. ‘t Taphuys in Arnhem heeft ‘m namelijk al staan!

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

De gesprekken hebben een tijdje mogen duren, maar nu is de inkt toch echt op het contractuele papier gekomen. Daarmee mag Isabelle Hanssen het ook aan de grote klok hangen en rijdt ze voortaan voor de blikkengigant Monster Energy. Tijd om eens met de Nijmeegse Halfpipe skister te kletsen dus! Lees Meer…

Meer Nieuws