Nieuws - 13 april 2020   12:39 Amerikaans skigebied: “Alle niet-bewoners moeten vertrekken, anders tot 18 maanden cel”

Door:

Terwijl het in Europa langzaam wat rustiger begint te worden, is de shit volle bak aan in de Verenigde Staten. Het skigebied Crested Butte heeft nu alle bezoekers het bevel gegeven om te vertrekken, anders staan er dikke straffen op! 

Nu de Verenigde Staten het zwaarst getroffen land is door het coronavirus, gaan ook daar de maatregelen steeds verder. Na het sluiten van skigebieden, heeft Crested Butte nu wel een hele heftige maatregel aangekondigd. Iedereen die in Crested Butte verblijft en niet ingeschreven staat als woonachtig in de County, moet de omgeving direct verlaten. Wie dat niet doet, kan een boete van $5.000 verwachten en tot wel 18 maanden cel!

De reden waarom is vrij simpel. De lokale autoriteiten geven aan dat de kleine gemeenschap de extra druk rondom het coronavirus niet aan kan en als er dan ook nog eens veel bezoekers zijn die er niet wonen, dan is er al helemaal geen capaciteit meer. Omdat ‘vriendelijke’ verzoeken niet hebben geholpen moeten er nu dus drastische maatregelen komen.

Acclimatisatie

Overigens geeft een van de autoriteiten uit de regio nog een bijzonder argument. Ze stellen dat bezoekers die niet gewend zijn aan grote hoogtes een groter risico hebben op problemen na een infectie met het coronavirus. De gevolgen voor de luchtwegen zouden daardoor vele malen groter kunnen zijn dan voor mensen die al geruime tijd in de bergen lopen en daardoor volledig geacclimatiseerd zijn.

Of dit daadwerkelijk het geval is, blijft nog een beetje giswerk. Het klinkt ergens logisch, aangezien je bij hoogteziekte minder zuurstof in je bloed hebt, evenals wanneer je zwaar geïnfecteerd bent met het coronavirus. Toch is er, voor zo ver wij weten, geen wetenschappelijk verband gevonden tussen hoogtes en het coronavirus.

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws