Nieuws - 14 januari 2019   12:27 Amerikaans skigebied opent gebied voor lawinepieper trainingen

Door:

Dat je niet zonder lawinepieper buiten de pistes moet komen mag wel helder zijn, maar of je er ook daadwerkelijk mee kan werken? Een Amerikaans skigebied heeft een speciale hellingen geopend voor het oefenen van je pieperskills! 

Als het fout gaat dan telt iedere minuut, want als je langer dan 15 minuten onder een lawine ligt dan neemt de kans op overleven heel erg af. Maar ja, hoe train je zoiets? In de Verenigde Staten heeft Frisco Adventure Park, een gebied in de staat Colorado, nu een nieuw deel geopend. Het Frisco Beacon Park is voor iedereen geopend voor een serieuze lawinepieper training.

Op de helling zijn meerdere piepers verborgen die via een centrale unit aan of uit gezet kunnen worden. Vervolgens kan je met je eigen pieper, of een pieper die je leent van de receptie, gaan oefenen met het zoeken naar een begraven lawine slachtoffer. Er zijn duidelijke instructies beschikbaar die uitleggen hoe een lawinepieper werkt en hoe je het beste kan beginnen aan je zoekactie.

De wat meer ervaren gebruikers van piepers kunnen ook oefenen met het zoeken naar meerdere slachtoffers. Door de verschillende piepers in het gebied allemaal aan te zetten kan je oefenen met het flaggen van slachtoffers en zo snel mogelijk door te gaan naar de volgende.

Gratis

Het gebied in Colorado is van mening dat een goede lawinetraining heel erg belangrijk is en daarom hebben ze er voor gekozen om de toegang volledig gratis te maken. Je hebt geen liftpas of iets dergelijks nodig, alleen bij de receptie van het gebied even melden dat je wil gaan trainen en je kan je gang gaan. Je kan zelfs zonder extra kosten een lawinepieper lenen voor de zoektraining!

 

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws