Nieuws - 5 april 2016   12:50 Amerikaanse Aspen gaat heliskiën mogelijk weer toestaan!

Door:

In het Amerikaanse skigebied Aspen is het al 23 jaar niet mogelijk om met een helikopter de sneeuw in te duiken en daar heeft het skigebied een goede reden voor. Toch lijkt het erop dat dit snel gaat veranderen en dat heliskiën vanaf volgend seizoen weer toegestaan gaat worden! 

Heliskiën in het Amerikaanse Aspen is in totaal 29 dagen toegestaan over het gehele bestaan van het skigebied. In 1993 kreeg Colorado Heli-Ski een vergunning op proef voor een periode van 30 dagen en als alles goed zou gaan konden ze hier een serieuze business van gaan maken. In eerste instantie was het een succes en de klanten van Colorado Heli-Ski zagen het wel zitten! Toen, na 29 dagen zonder issues ging het finaal fout. Op 1 april 1993 faalde de rotor van een helikopter waardoor de heli crashte op een hoogte van 3,5 kilometer. Drie van de vier inzittenden overleden bij dit ongeval en sindsdien heeft Aspen het heliskiën verboden.

Nu lijkt er toch verandering in te komen nadat Rick Minkoff plannen heeft gepresenteerd om het heliskiën weer op te pakken. Hij beschikt al over een goed functionerende helikopter en heeft plannen om zijn business vanaf het lokale Aspen-Pitkin vliegveld te gaan runnen, maar hij moet daarvoor nog wel de vergunningen rond zien te krijgen.

Volgens insiders staat het skigebied van Aspen absoluut open voor een dergelijk initiatief en kan hij de vergunning ook gewoon krijgen, maar voordat het zover is zal hij nog aardig wat onderzoeken moeten uitvoeren. Het duurste onderzoek is er een naar de impact op het milieu en de natuur, waarvan het kostenplaatje makkelijk oploopt naar een paar ton. Rick Minkoff is dan ook op zoek naar investeerders die hem mee kunnen helpen om dit project van de grond te krijgen en het heliskiën terug te brengen naar Aspen na een pauze van 23 jaar!

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws