Nieuws - 6 maart 2018   20:04 Amerikaanse moeder en zoon overleden door daklawine

Door:

Wie verwacht dat je appartementencomplex een gevaarlijke killer kan zijn als je even een momentje niet op let? In Kirkwood is het afgelopen zondag mis gegaan. Een daklawine kostte twee personen het leven! 

Afgelopen zondag, rond de klok van half 7 ‘s avonds, werd een moeder en haar zoon als vermist opgegeven nadat ze niet thuis waren gekomen na een dagje skiën in Kirkwood. Daar waren ze laat op de middag voor het laatst gezien in een stoeltjeslift, waardoor er in eerste instantie gedacht werd aan een ongeval buiten de pistes.

Een zoekactie werd opgezet, al was het moeilijk om een zoekgebied op te stellen aangezien het tweetal al een aantal uur niet meer gezien was. Pas rond 9 uur ‘s avonds vond een buurman van het tweetal in Kirkwood een paar handschoenen naast een sneeuwhoop. Deze sneeuwhoop lag precies bij het appartement waar de 50-jarige vrouw en haar 7-jarige zoon wonen, waarop hij direct de hulpdiensten inschakelde.

Beiden lagen op dat moment al enkele uren onder de sneeuwmassa die van het dak afgegleden was terwijl ze naar huis liepen. De vrouw woonde tijdelijk in het gebied, samen met haar eigen moeder en in totaal drie kinderen.

Hoe de daklawine precies los is gekomen is onduidelijk, maar als er voldoende sneeuw op ligt kan de sneeuw zonder pardon beginnen te schuiven, net als bij een normale lawine. Dan is er niet eens een sterke trigger nodig, deze daklawines kunnen spontaan optreden. Afgelopen winter werd er in Frankrijk nog gewaarschuwd dat daklawines spontaan op konden treden en daarom werd aangeraden om met een lawinepieper door Tignes te lopen wanneer je buiten moest zijn.

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws