Nieuws - 29 december 2017   18:42 Amerikaanse Olympisch Team heeft speciaal evacuatieplan

Door:

Met de Olympische Spelen in de achtertuin van je aartsvijand, die nog wel eens de neiging heeft om rare fratsen uit te halen, moet je natuurlijk goed voorbereid zijn. De Amerikanen hebben voor Pyeongchang een speciaal evacuatieplan klaar liggen! 

Mocht Kim Jong-Un zo gek zijn om toch nog wat rare fratsen uit te halen tijdens de Spelen, dan naaien de Amerikanen ‘m er zo snel mogelijk tussenuit. Als er één team is met een grote bullseye op het hoofd dan zijn het de Amerikanen wel, aangezien ze de grootste vijand van Noord-Korea zijn natuurlijk. Gelukkig zien de Amerikanen zelf dat de kans op een ‘nachtmerrie scenario’ erg klein is, maar toch bereiden ze zich nu alvast heel goed voor.

“Noord-Korea kan iets uitvoeren tijdens de Spelen alleen om te laten zien dat ze de macht hebben om dit te doen. Er zijn veel dingen waar we op voorbereid moeten zijn, zelfs op een serieus oorlogsconflict”, aldus de CEO van Global Rescue, een Amerikaans bedrijf dat allerlei beveiligingstaken uitvoert voor de overheid.

Global Rescue kan uiteraard niet in detail treden over de plannen, maar ze hebben wel aangegeven dat alle atleten, coaches, trainers en officials ‘zeer, zeer snel’ uit het land gehaald kunnen worden. Overigens vallen niet alle Amerikaanse atleten onder de bescherming van Global Rescue, het Ski & Snowboard team wordt wel door dit bedrijf beveiligd, maar andere sporters hebben of helemaal geen bijzondere evacuatieplannen klaar liggen of ze maken gebruik van andere partijen.

Mocht de boel dus knappen in Zuid-Korea, dan zijn de Amerikaanse skiërs en snowboarders in ieder geval veilig. De kans dat we ooit iets te horen krijgen over deze evacuatieplannen is erg klein, aangezien het vrijgeven van deze informatie, zelfs ná de Spelen, toekomstige operaties in gevaar kan brengen. Laten we hopen dat we ‘m niet in actie gaan zien!

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws