Nieuws - 9 december 2019   9:39 Amerikaanse skilegende brengt World Championship Powder 8 terug

Door:

Hoe goed ben jij met het draaien van perfecte poederbochten? Een Amerikaanse skilegende brengt het World Championship Powder 8 weer terug! 

Mike Wiegele, een van de grondleggers van het heliskiën en poederskiën in het algemeen, heeft deze wedstrijd in het verleden al regelmatig georganiseerd. Na een tijd van afwezigheid heeft Mike, samen met zijn bedrijf, besloten om het kampioenschap nieuw lezen in te blazen.

Dit doen ze ter ere van het 50-jarige bestaan van Mike Wiegele Helicopter Skiing en vanwege het feit dat deze competitie al heel wat jaren niet verreden is. Hoog tijd om ‘m terug te brengen, toch?

Achtjes draaien

Het idee van de Powder 8 Championships is heel simpel: samen met een partner zo strak mogelijke achtjes draaien in de ongerepte poedersneeuw. Je skiet dus achter elkaar aan en je draait precies de andere kant op. Hoe langer je jouw achtjes strak weet te houden, hoe hoger je zal eindigen op de eindlijst. Tijdens de wedstrijd gaan twee teams head to head naar beneden en zal er gescoord worden op zowel tijd als de strakheid van de lijnen.

Om mee te doen heb je als Europeaan wel een beetje commitment nodig. Om te beginnen moet je je namelijk aanmelden voor de pre-qualifiers die in januari plaats vinden in het Amerikaanse Snowbird. Daar komt een lijst met gekwalificeerde teams uit die vervolgens eind maart tijdens de Powder 8 World Championships de strijd aan mogen gaan met de acht beste Amerikaanse teams. In totaal zullen er 16 teams aan de start staan van deze competitie en slechts één team kan er daadwerkelijk met de eindoverwinning vandoor gaan.

Het is de eerste keer in jaren tijd dat de wedstrijd weer verreden wordt en Wiegele is zich ook wel bewust dat de skigear in de tussentijd flink veranderd is en dat het steeds makkelijker is geworden om door de ongerepte poedersneeuw te beuken.

Anyway, aanmelden kan via de officiële wedstrijd van Powder 9, maar zorg dat je er op tijd bij bent aangezien er niet veel beschikbare plekken zijn!

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

WTF

9 augustus 2020

Zondag WTF #391

Heeft iemand Nederland verplaatst richting Afrika? Of wat is er aan de hand? Hoe dan ook, probeer nog maar een beetje af te koelen met een verse dosis WTF!  Lees Meer…

WTF

2 augustus 2020

Zondag WTF #390

Een dikke vette hittegolf en de winter is nog lang niet in zicht. Deze zomer duurt toch wel heel erg lang zo. Wist je dat husky’s eigenlijk hele grote mietjes zijn?  Lees Meer…

Meer Nieuws