Nieuws - 17 maart 2017   18:42 Amerikanen komen met nieuwe versie van nagelen: MöbileSchlägen

Door:

Nagelen, wie kent het niet? Loop een willekeurige après-ski bar in Oostenrijk binnen en de spijkers vliegen je letterlijk om de oren. Maar nu is er iets nieuws want een Amerikaans stel komt met een ‘mobiele versie’ van deze klassieker en ze hebben geld nodig! 

Als we heel eerlijk zijn dan verbazen we ons hier best wel over. Want ja, wat heb je precies nodig voor het nagelen? Een hamer, spijkers en een blok hout. Duik even je schuur in en je bent er waarschijnlijk al! Toch zijn de Amerikanen het er niet mee eens en zijn ze (zonder bullshit) jaren bezig geweest met het ontwikkelen van een mobiele versie.

Ze noemen het zelf MöbileSchlägen en het is echt niks anders dan het klassieke nagelen, het enige ding is dat het hele setje makkelijk meegenomen kan worden. In plaats van een simpele houten stomp hebben ze een heel systeem ontwikkeld met metalen poten, een plastic houder en zelfs speciaal ontwikkelde houten schijven waar je je spijkers in moet zien te rossen.

In het maken van die houten schijven is veel werk gestoken want ze wilden graag een stevig stuk hout hebben dat niet te zwaar is, niet te groot is en wel aardig wat klappen kan weerstaan. Want ja, je gaat er natuurlijk met een hamer op slaan! Dit is wat ons betreft dan ook wel weer meteen een dingetje, want je kan niet zomaar even een nieuw stuk hout regelen wanneer ‘ie helemaal vol zit met spijkers.

Het enige echte voordeel is dus dat het hele setje ingevouwen kan worden en dat je ‘m makkelijk mee kan nemen als je gaat BBQ’en met je vrienden of wanneer de après-ski bar geen houtblok heeft staan. Maar toch, een rasecht stuk boom verrot slaan met je hamer terwijl je voor de zoveelste keer misslaat heeft wat ons betreft wel wat meer charme dan zo’n ding dat ergens uit een fabriek komt rollen.

Voordat ze hun nagelpakket op de markt kunnen zetten hebben ze nog wel geld nodig. En niet zo’n klein beetje ook! Ze willen via Kickstarter 150.000 dollar binnen harken en nu staan ze al rond de 20.000 met nog 25 dagen te gaan. Blijkbaar is er wel markt voor dus! Onze voorkeur gaat nog steeds naar de eerste optie, door gewoon je schuur te plunderen of een keertje langs de lokale bouwmarkt te gaan om je hele setje te kopen. Kost je geen reet en je hebt de échte klassieker in huis! MöbileSchlägen gaat namelijk, jawel, 200 dollar kosten. Holy shit! Dat is dus dik 186 euro voor iets dat bijna niks hoeft te kosten!

Zelf zijn we nog niet echt overtuigd van MöbileSchlägen, maar misschien is het straks wel een doorslaand succes. Hoe dan ook, begin maar vast met oefenen!

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws