Freeride. Nieuws - 28 februari 2022   14:18 Angel Collinson trekt stekker uit wintersportcarrière voor avontuur op het water

Door:

Ze heeft ontzettend veel mensen over de hele wereld geïnspireerd met haar skikunsten, maar nu is het tijd om een ander pad te bewandelen. Daarom stopt Angel Collinson met skiën en als ‘vaarwel en bedankt voor alles’ heeft The North Face een inspirerende video voor haar in elkaar gedraaid!

Aii. Voor de wintersport en al haar fans is dit natuurlijk een aderlating, want Angel Collinson was (en is natuurlijk, want het hoge woord is pas een aantal weken geleden eruit gekomen) één van de meest hard skiënde vrouwen die we gekend hebben en het was een genot om naar haar edits en videoparts te kijken. Als de naam Angel Collinson op de lijst stond dan wist je dat er wat moois aan zat te komen en sure, het zit in de familie aangezien broer John ook in de top van de boom zit, maar dan nog…

…Angel is verre van ‘het zusje van’, want skiën moet je nog altijd zelf en die enorm steile faces zonder problemen achterlaten met leipe sporen gebeurt niet vanzelf. Angel is dan ook een inspiratie voor menig persoon als het aankomt op skiën en niet alleen voor vrouwen. Ze heeft laten zien waar zij allemaal toe in staat is en dat maakt dat we het ontzettend jammer vinden dat we Angel Collinson niet meer op het witte doek in combinatie met haar ski’s gaan zien.

Maar goed, als de passie er niet meer is en het tijd wordt voor wat anders is het dus ook meteen de hoogste tijd om de tranen van verdriet te drogen en vooruit te kijken naar de toekomst. Voor Angel Collinson gaat de toekomst gepaard met het water, waar ze al langere tijd haar uren op heeft gespendeerd.

The North Face, het merk waar ze ruim elf jaar mee heeft samengewerkt, liet weten dankbaar te zijn voor de samenwerking en liet er ook meteen een mooie samenvatting van maken. Want in elf jaar tijd is er genoeg vastgelegd en samen met Teton Gravity Research hebben ze een mooie highlights edit online gezet. Dus slinger ‘m snel aan, er komen heel wat leipe shots voorbij.

Gerelateerde posts:

Meer Freeride:

Meer Freeride