Nieuws - 3 februari 2018   17:12 ANWB waarschuwt voor zware wintersportfiles dit weekend

Door:

Dus, ga je deze week richting de sneeuw? Maak je dan maar klaar voor een lekker staaltje autopolonaise. De ANWB waarschuwt voor hele dikke vette files! 

Vandaag was het alweer raak op heel veel belangrijke toegangswegen naar de Alpen, maar voor morgen worden er ook aardig wat files verwacht. Dit heeft alles te maken met het feit dat de vakanties in Oostenrijk gestart zijn en dat er sneeuwval voorspeld is, waardoor de toch al drukke wegen nog eens extra druk gaan worden dit weekend.

Franse staking

In Frankrijk neemt dit weekend de file druk extra toe vanwege sneeuwval in grote delen van het land, maar daarnaast zijn er ook nog eens grootschalige stakingen op verschillende Franse snelwegen die de boel aardig vertragen. Wanneer je die kant op moet, controleer dan goed de berichten en probeer de stakingen te ontwijken!

Vakantie in Oostenrijk

In Oostenrijk wordt dit weekend de grootste filedrukte verwacht, aangezien daar dus de vakanties zijn begonnen. Bovendien gaan veel Duitsers richting de sneeuw dit weekend, naast de hoeveelheid Nederlanders die toch ook wel aardig groot te noemen is. Oftewel, verwacht ook morgen nog flinke files op de wegen in met name Oostenrijk!

De Fernpass zal wederom een van de filehotspots worden morgen en de verwachtte sneeuwval kan dan voor nog veel meer problemen gaan zorgen. Ook de laatste toegangswegen voor veel skidorpen zullen last krijgen van filevorming, dus houd hier rekening mee wanneer je richting de sneeuw vertrekt. De laatste meters kunnen wel eens erg lang gaan duren en met een beetje pech ga je sneeuwkettingen nodig hebben voor sommige dorpen. Goed voorbereid op pad gaan dus!

Rest van de Alpen

Italië en Zwitserland lijken de dans te ontspringen dit weekend, met alleen kansen op files rondom de grensovergang met Oostenrijk voor beide landen. Als je deze kant op gaat, probeer dan ook Oostenrijk voor het grootste deel te mijden zodat je zo min mogelijk in de file komt te staan.

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws