Nieuws - 8 maart 2020   19:02 Aosta sluit alle skigebieden vanaf morgen vanwege coronavirus

Door:

Na de aankondiging van de extreme maatregelen in Italië kon het eigenlijk al niet missen. Aosta heeft zojuist bekend gemaakt dat vanaf morgen alle skigebieden gesloten zijn! 

Nadat eerder vandaag bekend gemaakt werd dat in Noord-Italië 16 miljoen mensen in quarantaine worden gezet door het sluiten van zeer grote regio’s, leek het erop dat de Italiaanse regio Aosta, gelegen in het gebied bij de Mont Blanc, de dans kon ontspringen. Dat blijkt nu niet het geval te zijn en de regio heeft aangekondigd dat per direct alle skigebieden de deuren moeten sluiten.

Deze maatregel is actief vanaf maandag 9 maart en blijft van kracht ‘tot nader bericht’. Waarschijnlijk betekent dit meteen het einde van het Italiaanse skiseizoen, aangezien de kans klein is dat ze na het opheffen van de maatregelen nog een deel van het seizoen over hebben.

Geen lockdown

Goede nieuws is wel dat Aosta zelf niet volledig op slot gaat, zoals in Lombardije bijvoorbeeld wel het geval is. Het is dus nog mogelijk om te reizen van en naar deze regio, al geldt er wel een negatief reisadvies voor de regio.

Naast het sluiten van de skigebieden moeten ook meerdere openbare gebouwen gesloten worden. Musea gaan dicht, evenals culturele locaties en bibliotheken. Mogelijk gaan ook de schone dicht in deze regio, totdat de dreiging van het coronavirus verder is gezakt.

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws