Nieuws - 13 september 2018   21:03 Apple Watch Series 4 belt hulpdiensten bij crash

Door:

Met de vorige versie introduceerden ze al de mogelijkheid om je runs te volgen zonder allerlei apps nodig te hebben, nu gaat het tech-bedrijf toch nog een stapje verder! 

Of veel wintersporters gebruik maken van de Apple Watch weten we niet, maar Apple komt wel weer met functies waar je op de piste best wel eens wat aan kan hebben. Tijdens het event waarop ze nieuwe producten, waaronder nieuwe iPhones, hebben geïntroduceerd, heeft Apple ook een paar nieuwe dingen voor de Apple Watch bekend gemaakt.

Goed, wat heeft dat met sneeuw te maken? Nou, best veel! Na de toevoeging van een GPS tracker in de vorige editie, komt er nu onder andere een SIM kaart in het horloge te zitten, wat betekent dat je kan bellen zonder een telefoon nodig te hebben. Dat klinkt al wel geinig, maar het is nog steeds niet de belangrijkste nieuwe functie waar we op doelen.

De Apple Watch Series 4, zoals deze door het leven gaat, heeft namelijk een systeem dat kan constateren dat je snoeihard onderuit bent gegaan. Wanneer je boven een bepaalde drempel zit geeft het horloge aan dat je een harde klap hebt gemaakt en of alles ok is. Alleen nog een knop indrukken en de hulpdiensten kunnen direct ingeschakeld worden en je GPS locatie doorkrijgen voor een reddingspoging!

Apple Watch

Bovendien heeft de Apple Watch Series 4, althans de versie met een ingebouwde SIM kaart, de mogelijkheid om als walkie talkie te werken. Zo kan je praten met je vrienden op de berg zonder dat je daar een telefoon voor aan je oor moet zetten. Het nadeel is wel dat je natuurlijk geen gebruik maakt van radiogolven zoals de echte variant, maar dat je dus wel fatsoenlijk telefoonbereik moet hebben om het te laten werken. In de meeste skigebieden zit dat wel goed, maar als je buiten de pistes komt kan dat nog wel eens lastig worden.

De nieuwe Apple Watch is te koop vanaf €429,-.

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws