Nieuws - 7 februari 2019   11:29 Après-ski: Winterberg het goedkoopste, Davos het duurste

Door:

Ben je op zoek naar een plek in de Alpen waar je voor zo min mogelijk geld zo hard mogelijk kan partyen? Dan moet je naar Winterberg gaan en Davos juist zoveel mogelijk vermijden! 

Jawel, de goedkoopste plek om aan het bier te gaan is degene die het dichtste bij huis zit. In Winterberg betaal je namelijk gemiddeld gezien voor een enkel biertje €2,30 en dat is een stuk minder dan in sommige andere gebieden. De verschillen zijn namelijk erg groot!

Voor dit onderzoek zijn de skigebieden die onder Nederlanders het bekendste zijn tegen het licht gehouden en daar komen toch wel hele bijzondere cijfers uit. Winterberg is dus het goedkoopste, maar Sölden staat doodleuk op de tweede plek. En daar heb je toch heel wat meer pistes voor je centen! Voor het onderzoek heeft HomeToGo niet alleen gekeken naar de prijs van een biertje, maar is de prijs gecombineerd met die van een shotje Schnapps. Want ja, ook die gaan flink gedronken worden tijdens de après-ski!

Frankrijk duur

Wie zo min mogelijk geld uit wil geven krijgt een hele duidelijke boodschap: blijf zoveel mogelijk in Oostenrijk. De bovenste helft van de lijst bestaat namelijk voornamelijk uit Oostenrijkse skigebieden en dat is op zich ook niet heel gek, aangezien met name de Schnapps een stuk goedkoper zijn in Oostenrijk.

Onderaan de lijst staan twee Franse skigebieden: Val Thorens (gemiddeld €6,00 voor een biertje) en Val d’Isere (gemiddeld €5,00 voor een biertje), maar de absolute uitschieter is toch echt het Zwitserse Davos. Daar ben je voor een biertje gemiddeld €7,10 kwijt en voor een shotje €6,20. Daar gaat je bankrekening!

Volledige lijst

Hieronder kan je de volledige lijst zien zoals die door HomeToGo is samengesteld. Opvallend is toch wel dat het Franse Chamonix nog relatief goedkoop is, terwijl het dorp juist bekend staat als duur. Sölden valt ook wel aardig in die lijst, terwijl het Franse Val Thorens een reputatie heeft van een redelijk goedkoop skigebied. Maar ook daar kan een drankje dus blijkbaar erg duur worden!

Après-ski

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws